21.01.2022

TEKNOFEST 2022

Değerli Mensuplarımız,

Dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali “TEKNOFEST 2022” 30 Ağustos–4 Eylül 2022 tarihleri arasında Samsun'da gerçekleştirilecektir. Toplumun tamamında teknoloji ve bilim konusunda farkındalık oluşturmayı, Türkiye'nin bilim ve mühendislik alanlarında yetişmiş insan kaynağını artırmayı hedefleyen TEKNOFEST aynı zamanda Türkiye tarihinin en büyük ödüllü Teknoloji Yarışmaları kapsamında büyük önem taşımaktadır. TEKNOFEST yarışmalarında firmaları tanıma, projelerini anlatma, projelerini hayata geçirme fırsatları ile malzeme desteği, eğitim kampı ve staj imkanları da sunulmaktadır.

2021 yılı TEKNOFEST yarışmalarında Üniversitemizden 24 takım başvuru yapmış ve 14 takım finalde başarılı yarışmalar gerçekleştirmiştir. Üniversitemiz Eğitim Teknolojileri kategorisinde birincilik ve İnsanlık Yararına Teknolojiler alanında Sosyal İnovasyon kategorisinde ikincilik kazanmıştır.

Her yıl bir önceki yıla göre daha fazla yarışma kategorisinin açıldığı teknoloji yarışmaları ile TEKNOFEST 2022'de ilk kez düzenlenen Dikey İniş Roket, Engelsiz Yaşam Teknolojileri ile birlikte toplam 39 farklı teknoloji yarışması gerçekleştirilecektir.

Önlisans, lisans, yüksek lisans, doktora öğrencileri ile mezunların katılabileceği yarışma başvuruları https://www.teknofest.org/tr/ internet adresi üzerinden 28 Şubat 2022 tarihine kadar gerçekleştirilecektir.

TEKNOFEST 2022'de yarışmalarına katılmayı hak kazanan takımlarımız talep etmeleri halinde bütçe olanakları dikkate alınarak malzeme, ekipman, ulaşım vb. destekler Rektörlüğümüz tarafından sağlanacaktır.

Bilgilerinize sunarız.

Düzce Üniversitesi Rektörlüğü