26.11.2021

KPSS ve Kamuda Kariyer Olanakları Anlatıldı

Üniversitemiz Kariyer Geliştirme ve Mezun İzleme Uygulama Araştırma Merkezi ile Düzce Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğü’nün birlikte düzenlediği “KPSS ve Kamuda Kariyer Semineri” başlıklı etkinlikte, öğrencilere KPSS ve kamuda kariyer olanakları hakkında detaylı bilgiler aktarıldı.

Akçakoca Bey Siyasal Bilgiler Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen etkinlik, Akçakoca Bey Siyasal Bilgiler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayfer Gedikli’nin açılış konuşmasıyla başladı. Prof. Dr. Ayfer Gedikli, uzun bir zamandan sonra ilk kez öğrencilerle yüz yüze gerçekleştirilen etkinlikten dolayı duyduğu mutluluğu ifade ederek, öğrencilerin mezun olduktan sonra kariyer süreçlerinde gerekli olan KPSS sınavının önemine vurgu yaptı.

“KPSS Sınavı Zeka Sınavı Değil, Çalışkanlık Sınavıdır”

Prof. Dr. Ayfer Gedikli’nin açılış konuşmasının ardından, PEGEM Akademi Uzman Öğreticisi Önder Bayrak, KPSS süreci hakkında öğrencilere genel bilgiler aktardı. KPSS’nin tarihsel gelişim süreci, KPSS B ve KPSS A’nın ne olduğu ve hangi dersleri kapsadığı konularında öğrencileri bilgilendiren Bayrak,  KPSS’nin geçerlilik süresi, başvuru şartları, soru sayısı ve müfredatı hakkında da detaylı bilgiler paylaştı.

KPSS’nin zor bir süreç olduğunu ancak, profesyonel destekler alınarak, başarı sağlanabileceğini vurgulayan Önder Bayrak, KPSS’nin zeka sınavı olmadığını, tamamen çalışmaya bağlı bir sınav olduğunu sözlerine ekledi. 

“KPSS Sınavına Mezun Olunmadan Başlanılmalıdır”

PEGEM Akademi’nin bir diğer Uzman Öğreticisi olan Süleyman Deniz ise; KPSS sınavı sonrasında öğrencilerin istihdam alanlarıyla ilgili bir sunum gerçekleştirdi. KPSS sınavına, öğrencilerin mezun olmadan üçüncü ve dördüncü sınıfta başlamaları gerektiğini söyleyen Deniz, öğrencilerin Genel Kültür ve Genel Yetenek sınavlarından iyi bir puan alması ve devamında ise alanla ilgili sınavlara hazırlanmalarının daha kolay olacağını vurguladı.

“Disiplinli ve Düzenli Bir Çalışma Gerekiyor Ama Mutlaka Çalışmak Gerekiyor”

PEGEM Akademi Uzman Öğreticisi Av. Abdurrahman Yılmazgöz ise, KPSS sınavı için disiplinli ve düzenli çalışmanın önemine dikkat çekerek, uzun bir çalışma süresini kapsadığı için sınavın zor bir sınav olarak düşünüldüğünü belirtti.

Sınavlardan sonra gerçekleştirilen mülakatın bir bilgi yarışı olmadığını, sadece adayın o işe layık olup olmadığının ölçüldüğünü söyleyen Yılmazgöz, mülakatın adayın kapıdan girişiyle başladığını, yürüyüşü, oturuşu, kılık kıyafeti ve kendisini ifade edişiyle devam ettiğini dile getirdi. Av. Abdurrahman Yılmazgöz, son olarak mülakatta adaylara bir kriz vakası verildiğini ve o krizi nasıl yönetebildiklerine bakıldığını sözlerine ekledi.

PEGEM Akademi Uzman Öğreticilerinden sonra PEGEM Akademi Kurucusu Sönmez Helimergin, KPSS sınavı için öğrencilerin uzun bir süre sabırla çalışmalarının önemli olduğu söyleyerek, PEGEM Akademi eğitmenlerine verdikleri bilgilerden dolayı teşekkür etti.  Düzce Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğü, İş ve Meslek Danışmanı Eren Aral ise; İş Kulübü ile kampüste verebilecekleri, iş ve meslek danışmanlığı hizmetlerinden bahsederek sözlerini sonlandırdı.