29.09.2022

Üniversitemiz 2022-2023 Eğitim Koordinasyon Kurulu Toplantısı’nı Gerçekleştirdi

Üniversitemiz, 2022-2023 eğitim öğretim yılı güz dönemi öncesi Eğitim Koordinasyon Kurulu Toplantısı gerçekleştirerek, akademisyenlerimizin görüş ve önerilerini dinledi, yapılması gerekenler hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.

Üniversitemiz Rektörlük Çalıştay Salonu’nda Rektör Yardımcımız Prof. Dr. İlhan Genç’in başkanlığında toplanan Eğitim Koordinasyon Kurulu Toplantısı’na; Genel Sekreterimiz Hasan Sadi Ateş, Eğitim Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Zeynep Seda Çavuş, Strateji Geliştirme Daire Başkanı Ali Hiçyılmaz, Öğrenci İşleri Daire Başkanı Reşat Ekinci, Personel Daire Başkanlığı,  Eğitim Koordinatörlüğü Şube Müdürü Dinçer Korkmaz, Enstitü, Fakülte, Yüksekokul, Meslek Yüksekokullarının Akademik Birim Eğitim Koordinatörleri ile birim Fakülte, Yüksekokul Sekreterleri katıldı.

Geniş bir katılımın olduğu toplantının açılış konuşmasını Rektör Yardımcımız Prof. Dr. İlhan Genç yaptı. Prof. Dr. Genç konuşmasında; Eğitim Koordinatörlüğü bünyesinde yürütülen çalışmalara, süreçlerde karşılaşılan sorunlarla ilgili Rektörlük Makamının getirmiş olduğu çözümlere, ilerleyen dönemlerde akademik birimlerden beklentilerin neler olduğuna değindi.

Gerçekleştirilen açılış konuşmasından sonra Üniversitemiz Eğitim Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Zeynep Seda Çavuş, katılımcıları bilgilendirmek adına sunum yaptı. Dr. Öğr. Üyesi Zeynep Seda Çavuş sunumunda, 2021-2022 eğitim öğretim yılında yapılan ders görevlendirmelerine, gruplara-şubelere bölünerek yürütülen derslere, 2022-2023 eğitim öğretim yılı güz ve bahar dönemindeki beklentilere, akademik takvime, müfredat değişikliğinin önemine ve süreçlerde dikkat edilmesi gereken konulara değindi. Dr. Öğr. Üyesi Zeynep Seda Çavuş, tüm akademik birimlerin, işlemlerini belirlenmiş kurallar, mevzuat ve takvim çerçevesinde yapılması gerektiğini vurguladı. Geçmiş dönemlerde yaşanan sorunlar ve aksaklıklar hakkında örnekler veren Çavuş, süreçlerde aksamaların yaşanmaması için yapılması gereken iş ve işlemlerle ilgili ayrıntılı bilgi paylaşımında bulundu.

Eğitim Koordinatörlüğü Şube Müdürü Dinçer Korkmaz ise yaptığı sunumunda; Yükseköğretim Kurumları Uygulamalı Dersler Çerçeve Yönetmeliği’nde yayınlanan; iş yerinde meslek eğitimi dersi, uygulamalı dersler ile staj dersleri hakkında yapılan değişiklikler hakkında Eğitim Koordinasyon Kurulu üyelerini bilgilendirdi.

Gerçekleştirilen açılış ve bilgilendirme konuşmalarının ardından toplantı katılımcılardan gelen soru ve önerilerle devam etti. Sorular Rektör Yardımcımız Prof. Dr. İlhan Genç, Eğitim Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Zeynep Seda Çavuş ve Eğitim Koordinatörlüğü Şube Müdürü Dinçer Korkmaz tarafından cevaplandırıldı. Toplantı dilek ve temennilerle son buldu.