20.05.2022

Hemşirelikte Kariyer Fırsatları Anlatıldı

Üniversitemiz Kariyer Geliştirme ve Mezun İzleme Uygulama Araştırma Merkezi ile Öğrenci Hemşireler Derneği’nin 12-18 Mayıs Hemşireler Haftası kapsamında düzenlediği “Hemşirelikte Kariyer Fırsatları” başlıklı söyleşi, çevrimiçi olarak gerçekleştirildi.

Programın davetli konuşmacısı Memorial Hastanesi İnsan Kaynakları Şefi Senay Çalışkan katılımcılara, Memorial Hastanesi’nde çalışma şartlarından ve iş başvuru sürecinden bahsetti. Programın diğer konuşmacısı Eğitim Birimi Hemşiresi Yeşim Sağ, hemşirelerin araştırmacı ve eğitim verici rollerine dikkat çekti. Hemşirelerin mesleki bilgi ve becerilerini geliştirmeleri için gerekli eğitimi almalarının öneminden bahseden Sağ, Memorial Hastanesi’ndeki mesleki gelişimi destekleyen, çeşitli eğitim ve sertifikalı programları kapsayan Memorial Akademi’den söz etti. Son olarak hemşirelikten yöneticiliğe uzanan kendi hemşirelik serüvenini katılımcılara aktaran Yeşim Sağ, bu yolda neler yapılması gerektiği konusundaki fikirlerini öğrenci hemşirelerle paylaştı.

Programın sonunda, Memorial İnsan Kaynakları Şefi Senay Çalışkan ve Eğitim Birimi Hemşiresi Yeşim Sağ, katılımcıların sorularını yanıtladı.