18.10.2022

Türk Yoğun Bakım Derneği Bölge Toplantısı’nı Üniversitemizde Gerçekleştirdi

Üniversitemiz ev sahipliğinde gerçekleşen, Türk Yoğun Bakım Derneği Bölge Toplantısı’nda “Ekstrakorporeal Organ Destek Tedavilerinde Güncel Yaklaşımlar” konusu ele alındı.

Üniversitemiz Tıp Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya Rektörümüz Prof. Dr. Nedim Sözbir, Düzce İl Sağlık Müdürü Dr. Yasin Yılmaz, Türk Yoğun Bakım Derneği Başkanı Prof. Dr. Oktay Demirkıran, Üniversitemiz Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Öner Abidin Balbay, davetli misafirler, öğretim üyelerimiz ve öğrencilerimiz katıldı.

Toplantının açılışında konuşan Düzce İl Sağlık Müdürü Dr. Yasin Yılmaz, Ülkemizin yetiştirdiği kıymetli araştırmacı akademisyenleri bir arada görmekten duyduğu mutluluğu dile getirerek, yoğun bakım ünitelerinin sağlık sisteminin en önemli aşamalarından bir tanesi olduğunu vurguladı. Gerçekleştirilen bu tür toplantıların önemini dile getiren Dr. Yılmaz, katılım gösterenlere teşekkür etti.

Konuşmasını yapmak için kürsüye davet edilen Rektörümüz Prof. Dr. Nedim Sözbir, Bartın Amasra’daki maden kazasında hayatını kaybedenlerin yakınlarına baş sağlığı ve sabır dileyerek, yaralılara da acil şifalar dileğinde bulundu. Yoğun bakımların önemine değinen Prof. Dr. Sözbir, özellikle pandemi döneminde bunun herkes tarafından daha da iyi anlaşıldığını vurguladı. Bu süreçte tüm sağlık personelinin büyük bir özveri ile çalıştığını söyleyen Rektörümüz Prof. Dr. Nedim Sözbir, toplantının yararlı olmasını temenni ederek, düzenleyen ve katılım gösteren herkese teşekkür etti.

Gerçekleştirilen açılış konuşmalarından sonra toplantı, yoğun bakım cihazlarının, yoğun bakım uzmanlarına tanıtımı ile başladı.

Türk Yoğun Bakım Derneği Başkanı Prof. Dr. Oktay Demirkıran, derneğin kuruluş tarihini, amacını ve bu güne kadar yaptıklarını katılımcılarla paylaştı. Bir hastanenin yoğun bakım ünitesinin ve uzmanlarının iyi değil, çok iyi olması gerektiğini vurgulayan Prof. Dr. Demirkıran,  yapılan ameliyatların başarısının, hastanenin kalitesinin yoğun bakım ünitesinin ve uzmanlarının kalitesine bağlı olduğunu söyledi.

Toplantı, gerçekleştirilen panel oturumları ile sona erdi.