23.09.2021

Rektörümüz İhtisaslaşma Programına Katılan Üreticilerle Bir Araya Geldi

Rektörümüz Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, Üniversitemizin Çevre ve Sağlık Alanlarında İhtisaslaşma Programı kapsamındaki çalışmalarına katılan üreticilerle bir araya geldi.

Üniversitemiz Sosyal Tesisler binasında gerçekleşen programa; Rektörümüz Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. İlhan Genç, Prof. Dr. İdris Şahin, Çevre ve Sağlık Teknolojilerinde İhtisaslaşma Koordinatörü Doç. Dr. Uğur Hasırcı ile ihtisaslaşma programına gönüllü olarak katılım sağlayan üreticiler katıldı.

“Düzce’de Fındık Dışındaki Tarım Düşüncesi Değişimi Beraberinde Getiriyor”

Programda konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, tıbbi bitki, tıbbi mantar yetiştiriciliği ve arıcılık faaliyetleriyle bölgesel kalkınmaya katkı sağlayan üreticilere teşekkür ederek sözlerine başladı. Bu tür çalışmalarda denemenin, merak etmenin ve ilgi duymanın çok önemli olduğunu söyleyen Rektörümüz, Düzce’nin bereketli ve verimli topraklara sahip olduğunu belirterek fındık dışındaki tarım düşüncesinin değişimi de beraberinde getirdiğini vurguladı.

“Üreticiler Çözüm Ortaklarımız”

İlk örnek olmanın her zaman zor olduğuna işaret eden Rektörümüz, görsel hafızayla düşünen bir toplum olduğumuz için rol model olmanın önemine değindi. 2017 yılında ilçeleri ziyaret ederek ihtisaslaşma programını anlatmaya başladıklarını dile getiren Rektörümüz, üreticilerin gelir elde etmeye başladıkça, yaygınlaştırma faaliyetlerinin de kolaylaştığını sözlerine ekledi. Önümüzdeki ay üreticilerin de katılımıyla yeniden toplantılar yapmak istediklerini belirten Rektörümüz, üreticileri çözüm ortakları olarak gördüklerine dikkat çekerek, bu topraklardan farklı ürünler de yetiştirme vizyonu oluşturmak istediklerinin altını çizdi.

“Düzce’nin En Cesur İnsanları”

Üniversitemiz Çevre ve Sağlık Teknolojilerinde İhtisaslaşma Koordinatörü Doç. Dr. Uğur Hasırcı ise, üreticilerle bir arada olmaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade ederek kendilerine her zaman destek olmayı sürdüreceklerini söyledi. Üniversitemizin; Bilimsel ve Teknolojik Araştırmalar Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde (DÜBİT) toprak analizi yaparak çiftçilere, toprak ve iklim şartlarına en uygun tıbbi bitki yetiştirme önerisinde bulunduğunu belirten Hasırcı, üreticilerden katma değeri yüksek tıbbi bitki yetiştirmelerinin önemi üzerinde durdu. Daha önce denenmemiş ve yapılmamış bir faaliyeti yaptıkları için üreticileri, Düzce’nin en cesur insanları olarak tanımlayan Doç. Dr. Uğur Hasırcı, Üniversitemizin üreticilere bilgi verme, yönlendirme ve pazarla buluşturma misyonu olduğunu dillendirdi.

Üniversitemizin Destekleriyle Artık Kendi Ürünlerini Üretip Satabiliyorlar

İhtisaslaşma çalışmalarına gönüllü olarak katılan üreticiler ise görüşlerini ifade ederek, Üniversitemizin destekleriyle başladıkları bu çalışmalarda, kendi ürünlerini üretip satma konumuna geldikleri için Üniversitemize teşekkürlerini iletti.