2.05.2024

Kariyer Söyleşileri’nde Rektörümüz Öğrencilerimizle Buluştu

Üniversitemiz Kariyer Geliştirme ve Mezun İzleme Uygulama Araştırma Merkezi tarafından “Kariyer Söyleşileri” kapsamında düzenlenen programda Rektörümüz Prof. Dr. Nedim Sözbir, öğrencilerimizle buluştu.

Programa; Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. İlhan Genç ve Prof. Dr. Ali Öztürk, Genel Sekreterimiz Nihat Yıldız ile Daire Başkanlarımız ve öğrencilerimiz katıldı.

Programın moderatörü Üniversitemiz Kariyer Geliştirme ve Mezun İzleme Uygulama Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Senem Çolak Yazıcı’nın sorularını yanıtlayan Rektörümüz Prof. Dr. Nedim Sözbir; eğitim, çalışma, kariyer hayatı ile Üniversitemizin gelecekteki planları ve hedefleri konusunda önemli değerlendirmelerde bulundu.

Uydu alanında aldığı eğitimlerden ve tecrübelerinden söz eden Rektörümüz, TÜRKSAT 6A uydusunun çalışma ekibinde yer aldığını belirterek bu uydunun özellikleri hakkında bilgiler paylaştı. Bilimi toprağa, ağacı teknolojiye, sanayiyi de meyveye benzeten Rektörümüz, bilim olmadan teknolojinin de olmayacağını vurguladı. Zekanın başarıda yüzde 1 etkisi olduğunu dile getiren Rektörümüz, çalışmanın önemi üzerinde durdu.

Üniversitemizin proje sayılarını artırarak sıralamalarda daha üst sıraları hedeflediğini ifade eden Rektörümüz, öğrencilerimizin topluluklarda görev almasını ve ortak ders çalışmalarını tavsiye ederek eğitim ve kariyer alanında yol gösterici açıklamalarda bulundu.

Program soru-cevap bölümünün ardından sona erdi.