27.05.2022

Kuşlar Tiyatro Oyununun İkinci Gösterimi Süs ve Tıbbi Bitkiler Botanik Bahçemizde Gerçekleştirildi

Üniversitemiz Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Sahne Sanatları Bölümü tarafından hazırlanan, Antik Dönem’in ünlü tiyatro yazarı Aristofanes’in “Kuşlar” adlı tiyatro oyunu,  Prusias Ad Hypium Antik Kenti Tiyatrosu’nun ardından bu kez Üniversitemiz Süs ve Tıbbi Bitkiler Botanik Bahçesi Açık Hava Tiyatrosu’nda seyircisiyle buluştu.

Oyun; profesyonel kostüm, mask, müzik ve ışık tasarımıyla görsel ve işitsel bir şölen sundu. Oyunun yönetmenliğini Dr. Öğr. Üyesi Süleyman İnceefe, yönetmen yardımcılığını Orçun İlhan, koreografisini Musa Kap, kostüm, maske ve başlık tasarımını Türkan Uçar ve Evren Selçuk, ışık tasarımını Hüseyin Tokyol, müzik bestelerini Oktay Köseoğlu, dramaturjisini Pınar İnceefe, Mahmut Çaymaz, Metehan Karaoğlu, afiş tasarımını T. Altan Doyran, kostüm realizasyonunu ZEZE Kostüm ve müzik düzenlemelerini Presto Müzik gerçekleştirdi.

Sahne Sanatları Bölümü öğrencilerimizin başarıyla sergilediği fantastik komedya türündeki oyun ile pagan kültürün ve onun egemen olduğu toplumsal yapının bir ütopya çerçevesinde eğlenceli bir eleştirisi, tiyatro dilinde sahneye taşındı. Büyük bir emek ve özveriyle hazırlanan tiyatro oyunu ile tarihe not düşüldü ve asırlar öncesiyle günümüz arasında bağ kuruldu.

Oyun sonrası sahneye davet edilen Yönetmen Dr. Öğr. Üyesi Süleyman İnceefe, oyunun planlanmasından sahnelenmesine kadar kendilerine destek olan Rektörümüz Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar başta olmak üzere, Üniversitemiz yetkilileri ile büyük bir emek ve fedakarlık örneği gösteren oyun ekibine ve öğrencilerimize teşekkür etti.