29.09.2021

Üniversitemizden Yeni Öğrenciler İçin Ders Kaydı ve Eğitim-Öğretimle İlgili Faydalı Söyleşi

Üniversitemiz Kariyer Geliştirme ve Mezun İzleme Uygulama Araştırma Merkezi tarafından düzenlenen “Ders Kaydı Hakkında Bilinen ve Bilinmeyenler” başlıklı söyleşi, çevrim içi olarak gerçekleştirildi.

Üniversitemiz ile Kariyer Geliştirme ve Mezun İzleme Uygulama Araştırma Merkezi instagram hesapları üzerinden gerçekleştirilen ve moderatörlüğünü Öğr. Gör. Yasemin Olgaç Akar’ın üstlendiği programa, Üniversitemiz Öğrenci İşleri Daire Başkanı Reşat Ekinci Konuk oldu.

Öğr. Gör. Yasemin Olgaç Akar’ın sorularını yanıtlayan Reşat Ekinci, ilk olarak Halk Bankası’nın harç ödeme altyapısından kaynaklı bir sorun olduğu için ders kayıtlarının yarın tekrar yapılabileceğini belirterek sözlerine başladı. Örgün öğretim öğrencilerinin harç ücreti ödemediğini söyleyen Ekinci, ikinci öğretim öğrencileri ile 2 yıllık ön lisans eğitimini ve 4 yıllık lisans eğitimlerini zamanında bitiremeyerek dönem uzatan öğrencilerin ise harç ücreti ödeyeceklerini ifade etti.

04 Ekim 2021 tarihinde başlayacak derslerin yüzde 40’a kadar uzaktan, yüzde 60’a kadar yüz yüze eğitimle yapılacağını dile getiren Reşat Ekinci, uzaktan eğitimle alınan derslerin de sınavlarının yüz yüze olacağı bilgisini paylaştı. Devam zorunluluğunun teorik derslerde yüzde 70, uygulama derslerindeyse yüzde 80 olduğunu da sözlerine ekledi.

Birinci sınıf öğrencilerinin cep telefonu üzerinden değil, tablet veya bilgisayar üzerinden Üniversitemiz internet sayfasında yer alan Öğrenci Bilgi Sistemi (OBS)ekranına girdikleri zaman; öğrenci numarası, öğrenci şifresi, e-posta öğrenme, harç yatırma, ders kaydı gibi tüm bilgilere ulaşabileceklerini dillendiren Reşat Ekinci, öğrencilerin tabi oldukları yarıyılda en az 30 AKTS ders almaları gerektiğine de dikkat çekti.

Ağırlıklı Genel Not Ortalaması (AGNO) 2,25 üzerinde olan öğrencilerin, danışman onayı ile bir üst yarıyıldan en fazla 10 AKTS ders alabileceğini belirten Öğrenci İşleri Daire Başkanımız, Dikey Geçiş Sınavı ile yerleşen öğrencilerin ders seçimleri, kayıt dondurma, hazırlık sınıfları, seçmeli dersler gibi daha birçok konuda öğrencilerin merak ettiği soruları yanıtladı.