2.06.2023

Üniversitemiz ile Koop-İş Sendikası Arasında Toplu İş Sözleşmesi İmzalandı

Üniversitemiz ile Türkiye Kooperatif, Ticaret, Eğitim ve Büro İşçileri Sendikası (Koop-İş) arasında, Rektörlüğümüze bağlı 10 nolu iş kolunda bulunan işyerlerine ilişkin olarak; 2. Dönem Toplu İş Sözleşmesi imzalandı.

Cumhuriyet Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen imza törenine; Rektörümüz Prof. Dr. Nedim Sözbir, TÜRK-İŞ Genel Teşkilatlandırma Sekreteri ve Koop-İş Genel Başkanı Eyüp Alemdar, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. İlhan Genç ve Prof. Dr. Abdullah Taşkesen, Genel Sekreterimiz Nihat Yıldız, Genel Sekreter Yardımcımız Öğr. Gör. Hüseyin Aydın ile Üniversitemiz mensupları ve sendika temsilcileri katıldı.

İmza töreni öncesinde konuşan TÜRK-İŞ Genel Teşkilatlandırma Sekreteri ve Koop-İş Genel Başkanı Eyüp Alemdar, önemli bir günde bir araya geldiklerini belirterek sözlerine başladı. Ekonomik ve sosyal hakların çalışanların huzuru ve mutluluğu için olduğunu dile getiren Alemdar, hem işveren hem de sendika üyeleri için Toplu İş Sözleşmesi’nin hayırlı olmasını temenni etti.

Programda konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Nedim Sözbir, Toplu İş Sözleşmesi’nin imzalanmasında emek verenlere teşekkürlerini iletti. Sözleşmede yeniliklerin olduğuna dikkat çeken Rektörümüz, sözleşmenin içeriği hakkında bilgiler vererek sözlerini sonlandırdı.

Toplu iş sözleşmesini Üniversitemiz adına Rektörümüz Prof. Dr. Nedim Sözbir imzalarken, Koop-İş adına ise Genel Başkan Eyüp Alemdar imzaladı. Program, imza töreninin ardından sona erdi.