4.10.2022

Üniversitemiz GreenMetric Dünya Çevreci Üniversiteler Platformu Türkiye Ulusal Çalıştayı’nda Deneyimlerini Anlattı

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirilen çalıştaya katılan Üniversitemiz, 2018 yılından bu yana değerlendirmelerine tabi olduğu GreenMetric (Yeşil Ölçüm) deneyimlerini üniversitelerle paylaştı.

2010 yılından bu yana dünya üniversitelerini çevreci uygulamalar ve sürdürülebilirlik açısından değerlendiren GreenMetric (Yeşil Ölçüm) Dünya Çevreci Üniversiteler Platformu Türkiye Ulusal Çalıştayı’na; Üniversitemizin GreenMetric çalışmalarını yürüten, Çevre Mühendisliği Bölümü’nden Doç. Dr. Fatih Taşpınar, Peyzaj Mimarlığı Bölümü’nden Arş. Gör. Nermin Başaran ve Araş. Gör. Melek Yılmaz Kaya katılım gösterdi.

GreenMetric sıralamalarına 2018 yılında dahil olan ve her yıl puanını arttırarak listede üst sıralara çıkmayı başaran Üniversitemiz, Çalıştay’da, özellikle eğitim ve altyapı kategorilerinde Türkiye’de en yüksek puanları alanlar arasına girmesini sağlayan deneyimlerini anlattı. Yeşil kampüsün oluşturulması ve çevre politikalarının sürdürülebilir kılınmasını bir misyon olarak benimseyen Üniversitemiz, su ve atık yönetimi ve enerji verimliliği konularında yürütülen çalışmalarını hız kesmeden devam ettiriyor.

Çevre düzenlemesi, enerji, iklim değişikliği, atık, su, ulaşım, eğitim ve karbon ayak izi ölçümleri gibi farklı alanlardaki çeşitli kriterlere göre sıralamaların yapıldığı GreenMetric Endeksi’nde Üniversitemiz, 2020 yılında dünyanın çeşitli ülkelerinden 912 üniversitenin arasına girme başarısını gösteren 56 Türk üniversitesinden birisi olmuştu.