21.10.2021

Üniversitemizde Müzik Durağı Konserleri Başladı

Üniversitemizin 2021-2022 Eğitim-Öğretim Yılı’nda başlattığı yenilikçi uygulamalardan olan Müzik Durağı konserlerinin ilki, 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda gerçekleştirildi.

Üniversitemiz Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Türk Müziği Bölümü öğrencisi Çağlar Özgündüz ve orkestrası tarafından gerçekleştirilen konsere ilgi yoğundu. Rektörümüz Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. İdris Şahin ve Prof. Dr. Mehmet Akif Öncü ile Genel Sekreterimiz Hasan Sadi Ateş’in de katıldığı konserde, Çağlar Özgündüz ve grubu birbirinden değerli eserleri başarıyla seslendirerek öğrencilerimize eğlenceli anlar yaşattı.

Konser öncesinde bir konuşma gerçekleştiren Üniversitemiz Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Tahir Güney, bu yılın ilk yenilikçi etkinliği olan Müzik Durağı konserlerinin her Çarşamba organize edileceğini belirterek Çağlar Özgündüz ve orkestrasına teşekkür etti.

Konserde başarılı bir sahne performansı sergileyen Çağlar Özgündüz’ün şarkılarına eşlik eden öğrencilerimiz, yeni akademik yıla moralle başlayarak keyifli bir sonbahar etkinliğinde gönüllerince eğlendi.

Konser sonrasında duygularını dile getiren Rektörümüz Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, öğrencilerimizden uzun bir süre ayrı kaldıklarını ifade ederek artık etkinliklerle bir arada olacaklarını belirtti. Kurdukları sahnenin öğrencilerimiz için sürekli açık olacağını söyleyen Rektörümüz, bu sahne ile öğrencilerimizin düşüncelerini, fikirlerini; konferans, tiyatro, konser ve stand up etkinlikleri yoluyla gerçekleştireceklerini sözlerine ekledi. Her Çarşamba ve Perşembe günü sahneyi farklı etkinliklerle dolduracaklarına işaret eden Rektörümüz, konseri icra eden öğrencilerimiz adına Çağlar Özgündüz’e teşekkür belgesi takdime etti.

Konserin ardından alandaki Üniversitemiz öğrenci topluluklarının stantlarını ziyaret eden Rektörümüz Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, öğrencilerimize nohutlu pilav ve ayran ikram etti.