26.09.2021

Üniversitemize 6. İstanbul Uluslararası Buluş Fuarı ISIF'21'de 4 Madalya

Dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST 2021 kapsamında;  Uluslararası Buluşçular Birliği Federasyonu (IFIA) ve TÜRKPATENT iş birliğinde düzenlenen 6. İstanbul Uluslararası Buluş Fuarı ISIF'21'de, Üniversitemiz, 1 altın 3 bronz madalya alma başarısını gösterdi.

Uluslararası alanda 20 farklı ülkeden, 72’si yabancı, toplam 254 buluşun yer aldığı 6. İstanbul Uluslararası Buluş Fuarı ISIF'21’de, Üniversitemiz öğretim elemanları yaptıkları özgün çalışmalarla madalya almaya hak kazandı.

“Poliüretan Bazlı Yeni Bir Kompozit Panel” başlıklı çalışmasıyla Üniversitemiz Öğr. Gör. Dr. Emrah Yılmaz altın madalyanın sahibi olurken, Arş. Gör. Dr. Memiş Akkuş,  “Tarımsal Atıkların 3d Yazıcılarda Kullanılan Filament Üretiminde Değerlendirilmesi”, Prof. Dr. Resul Kara ve Umut Çelik,  “İşitme Engelliler İçin Bir Giyilebilir Kıyafet Sistemi”, Doç. Dr. Meral Kekeçoğlu, Doç. Dr. Haydar Göksu, Öğr. Gör. Gülşah Aydın, Öğr. Gör. Neslihan Şirin, Öğr. Gör. Tuğba T. Akçay, Öğr. Gör. Dr. Nisa Sipahi ise “Propolis Doğal Koruyucusu ve Sarı Kantaron Yağının Bitkisel Krem Üretiminde Kullanımı” başlıklı çalışmalarıyla bronz madalyanın sahibi oldular.