17.01.2023

Üniversitemizden AB Projesi Başarısı

Ülkemizde İlk Defa AB Onaylı Mikrobiyolojik korozyon (MIC) Eğitimi Düzenlenecek

Mikrobiyolojik korozyon (MIC) mikroorganizmalar tarafından oluşturulan korozyon sürecidir. MIC organik ve inorganik asitler ile metallerin bozunmasına neden olur ve bu yüzden endüstriyel ve diğer sistemlerin yapı bütünlüğünü tehlikeye atarak dünya çapında önemli bir sorun yaratır. Metalik yapıların yüzeyinde meydana gelen kompleks biyolojik ve inorganik süreçlerin doğru bir şekilde anlaşılması MIC’un önlenmesi ve koruma için etkili uygulamalar gerçekleştirmek için gereklidir.

Mikrobiyolojik korozyon, metal ve yapı malzemelerine olan korozyon zararlarının yaklaşık % 20’sini oluşturmaktadır. Bakteriler uygun şartta metallerin korozyona uğramasını neden olmaktadır.

 

“MIC Korozyonunun Neden Olduğu Ekonomik Kayıp Yıllık 2 Milyar Dolara Karşılık Gelmektedir”

 

 “MC Member" olarak projenin yürütücüleri arasında yer alan Prof.Dr. Hüsnü Gerengi’nin Koordinatörlüğünde CA20130 nolu AB projesi (https://www.cost.eu/actions/CA20130/ ) kapsamında 29.05.2023- 02.06.2023 tarihleri arasında yurt dışından gelecek eğitmenlerin desteğiyle Düzce Üniversitesi Rektörü Nedim SÖZBİR himaye ve desteğiyle Düzce Üniversitesinde sadece 25 kişiye, AB onaylı "Mikrobiyolojik Korozyon" eğitimi verilecektir (http://mic.duzce.edu.tr/ ).

Yurt dışından MIC alanında uzman 6 (altı) akademisyen eğitmen olarak görev alacaktır. Alanında çok iyi tanınan Dr.Pierangela Cristiani, Dr Matthew Snape, Dr. Torben L Skovhus, Dr. Husnu Gerengi, Dr. Maria Salta, Dr Annie Biwen bu eğitimde görev alacaktır.

Ülkemizde Bu Eğitim AB Projesi Kapsamında İlk Defa Yapılacak

Kayıtlar 15 Mart 2023 tarihinde kadar tamamlanacaktır. Sadece 25 kişiye verilecek bu etkinliğe katılmak için gerekli işlemler etkinlik web sayfasının (http://mic.duzce.edu.tr/ ) takip edilmesi önerilmektedir.