2.06.2023

Rektörümüz Öncü TV’ye Canlı Yayın Konuğu Oldu

Rektörümüz Prof. Dr. Nedim Sözbir, Öncü Tv’de yayınlanan “Kitabın Ortasından” programına canlı yayın konuğu olarak katıldı.

Birçok Konu Hakkında Önemli Değerlendirmeler

Programda Öncü Medya Haber Genel Yayın Yönetmeni Sadullah Ünsal’ın ve Bayram Ali Kubilay’ın sorularını yanıtlayan Rektörümüz Prof. Dr. Nedim Sözbir, Üniversitemizin eğitim-öğretim faaliyetleri, bilimsel araştırmaları, bölgesel kalkınma çalışmaları ve daha birçok konu hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Düzce Üniversitesi’nin Altyapısı, Eğitim Kadrosu, Laboratuvar İmkanları Güçlü

Üniversitemizin altyapısının, eğitim kadrosunun, laboratuar imkanlarının güçlü olduğunu vurgulayan Rektörümüz, TÜBİTAK projelerinde ciddi oranda destek aldıklarını ve BAP projelerini ise çoğu üniversiteden fazla desteklediklerini ifade etti. Üniversitenizin çevre ve sağlıkta Bölgesel Kalkınma Üniversitesi olma misyonunu sürdürdüğünü belirten Rektörümüz, ayrıca Organize Sanayi Bölgeleri bünyesindeki sektörlere destek olmak için Ar-Ge etütleri yaptıklarını sözlerine ekledi.

Fındık Merkezi Fındıkta Verimi Artırmak İçin Düzce’ye Hizmet Verecek

Üniversitemizin Fındık Merkezi’nin inşaatının bittiğini, alet ve ölçüm cihazlarıyla donatılmaya başlandığını söyleyen Rektörümüz, Merkezin fındıkta verimi artırmak için Düzce’ye hizmet vereceğini dile getirdi. Geleneksel El Yapımı Kağıt Atölyesi’nde doğal kağıt üreterek doğaya katkı sunduklarını ifade eden Rektörümüz, Botanik Bahçesi’nin de yakın zamanda açılacağı değerlendirmesinde bulundu.

Teknofest 2023’te Üst Üste 4. Birincilik

Teknofest 2023’te Üniversitemizin yazılım alanında üst üste dördüncü birinciliğini elde ettiğini, İstanbul Uluslararası Buluş Fuarı’nda 1 altın, 3 bronz madalya kazandığını dillendiren Rektörümüz Prof. Dr. Nedim Sözbir, GreenMetric Endeksi’nde ise geçen döneme oranla 125 basamak yükselerek 382. sıraya yükseldiğine dikkat çekti.

Düzce Üniversitesi Gelecekte Daha İyi Yerlerde Olacak

SCIMAGO Institutions Rankings tarafından yapılan 2023 yılı sıralamalarına göre, Üniversitemizin Araştırma Sıralaması’nda devlet üniversiteleri arasında 10. sırada yer aldığını belirten Rektörümüz, hem teknoloji, hem sağlık hem sporda kendini ispatlamış olduğunun altını çizdi. Son olarak Üniversitemizin yatırımlarından söz eden Rektörümüz Prof. Dr. Nedim Sözbir, genç bir üniversite olarak gelecekte daha iyi yerlerde olacaklarını söyleyerek açıklamalarını sonlandırdı.