29.09.2022

Hakkımızda

Üniversitenin öğrenciler, diğer kişiler ve kurumlarla olan anlaşmazlık ve uyuşmazlıklarında adli ve idari Mercilerde Üniversitenin haklarını savunmak; Üniversitenin tasarruflarının yürürlükteki kanunlara uygun olarak icrasında İdareye yardımcı olmak görevini yerine getirmektedir.

Üniversitemizin ve bağlı birimlerinin hizmetlerini sorunsuz ve objektif bir biçimde yürütebilmeleri için yürürlükteki mevzuat doğrultusunda her türlü hukuki danışmanlık hizmeti vermekle birlikte, hukuki ilişki ve uyuşmazlıkları Üniversitemiz menfaatlerini gözeterek uygun çözüm yolları bulmak için çalışmaktayız.

Hukuk Müşavirliği hizmetleri;  Verilen hizmetlerin çoğunluğunu adli ve idari yargıda Üniversitemiz adına yürütülen dava ve icra takipleri oluşturmaktadır. Bu görevler, Üniversitemizi hukuki konularda doğrudan Rektör adına temsil etmek suretiyle yerine getirilir