Çift Anadal ve Yan Dal

Çift Anadal / Yan Dal

Yönetim Bilişim Sistemleri Yan Dal

Yan dal,  herhangi bir diploma programına kayıtlı olan öğrencinin,  ilgili bölüm - bölümler içerisinde belirli bir konuda, sınırlı sayıda ders görerek yan dal sertifikası almasına olanak sağlar. Yönetim Bilişim Sistemleri öğrencileri, Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü’nde yan dal öğrenimi görerek "Bilgisayar Mühendisliği Sertifikası" alma imkânına sahiptirler. Yan dal programına başvuru yapabilmek için iki kriter mevcuttur:

• Öğrencinin not ortalaması en az 3.00 olmalıdır.
• Başvurduğu tarihte alttan dersi olmamalıdır.

Bu kriterleri sağlayan ve yan dal öğrenimi görmek isteyen öğrencilerimiz en erken 3. dönemde (ikinci sınıfın başında), en geç 5. dönemde (üçüncü sınıfın başında) başvuru yapabilirler. Öğrenim esnasında aynı anda birden fazla yan dal programına kayıt yaptırılamaz.

Çift Anadal / Yan Dal’a Devam Etme Şartlari

Çift anadal veya yan dal programına katılmış olan bir öğrencinin her iki programa da kesintisiz devam edebilmesi için not ortalamasının belirtilen sayının altına düşmemesi gerekmektedir.