Hakkımızda

Düzce Üniversitesi bünyesinde deney hayvanları kullanılarak gerçekleştirilecek deneysel araştırmaların, sağlıklı bir şekilde, etik kurallar çerçevesinde, ulusal ve uluslararası mevzuata uygun yürütülmesi için, gerekli alt yapının oluşturulması amacıyla 2017 kurulmuş bir merkezdir.

Düzce Üniversitesi Deney Hayvanları Uygulama ve Araştırma Merkezi (DUDAM), T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı, Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü’nden 28/03/2017 tarih ve 131 numara ile “Sıçan, Fare, Tavşan, Hamster ve Kobay için Deney Hayvanı Üretici/ Kullanıcı/ Tedarikçi Kuruluşlara mahsus çalışma izni” almıştır.  Ayrıca T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı, Düzce İl Müdürlüğü’nden 08/10/2018 tarih ve 81/09 numara ile Tıbbi Ürün Temin İzni almıştır.

Merkezimiz, üniversite içi ve diğer üniversitelerin araştırmacılarına deneysel çalışmaları için deney hayvanları, fiziki alt yapı ve gerekli laboratuvar ortamını sağlayarak katkıda bulunmaktadır. Merkezimiz Bilimsel çalışmaların yüksek standardizasyonda, hayvan refahı ve etik kurallara uygun olarak yapılmasına olanak sağlamaktadır.