19.01.2024

V. Deney HayvanIları Kullanım Sertifikası Eğitim Programı Başarı İle Tamamlandı

Üniversitemiz Hayvan Deneyleri Yerel Etik Kurulu ve Deney Hayvanları Uygulama Araştırma Merkezi (DÜDAM) tarafından “5. Deney Hayvanları Kullanım Sertifikası Kursu” düzenlendi.

DÜDAM Müdürü Doç. Dr. Pınar YILDIZ 'ın koordinatörlüğünde ve Sorumlu Yönetici/Veteriner Hekim Öğr. Gör. Ali GÖK 'ün sorumluluğunda yürütülen eğitimlerde, Üniversitemiz öğretim üyeleri, tıpta uzmanlık, doktora, yüksek lisans öğrencileri ve kurum dışından gelen araştırmacı bilim insanları, deney hayvanlarının araştırmalarda kullanırken dikkat edilmesi gereken hususlar hakkında, konunun uzmanları tarafından bilgilendirildi.

İki hafta süresince kurs gören katılımcı 19 kursiyerden, merkezimiz tarafından yapılan sınav sonucunda başarılı olanlar, deney hayvanları kullanım sertifikası almaya hak kazandı. Kursiyerler aldıkları bu sertifika ile deney hayvanları üzerinde bilimsel çalışmalar yapabilme yetkinliğine sahip oldular.