6.01.2023

Ulusal Staj Programı ve Kariyer Merkezi’nin Hizmetlerine Yönelik Program Gerçekleştirildi

Üniversitemiz Kariyer Geliştirme ve Mezun İzleme Uygulama Araştırma Merkez Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Senem Çolak Yazıcı tarafından akademik personellerimize yönelik, Ulusal Staj Programı (USP) hakkında çevrim içi toplantı gerçekleştirildi.

Öğrencilerin; fırsat eşitliği çerçevesinde ve liyakat esaslarına uygun olarak kamu kurumları ve özel sektör kuruluşlarınca sunulan staj olanaklarından faydalanmasını sağlamak adına Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi tarafından oluşturulan Ulusal Staj Programı hakkında önemli bilgiler aktaran Dr. Öğr. Üyesi Senem Çolak Yazıcı; USP başvuru şartlarına, staj için ödenecek ücrete, USP’den faydalanabilen fakültelere, yıllara göre USP kapsamında staj yapan öğrenci sayılarına ve bu öğrencilerin USP kapsamında staj yaptığı yerlere değindi.

Toplantıda; Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi tarafından düzenlenen, Üniversitemizde Kariyer Merkezi tarafından koordine edilen, 2021 yılında BATIKAF olarak düzenlenip, bu yıl İKAF olarak Eskişehir Anadolu Üniversitesi ev sahiplinde düzenlenecek olan bölgesel kariyer fuarları hakkında da bilgiler paylaşan Yazıcı, bu fuarların öğrencilere sağladığı katkılara atıfta bulunarak İKAF’a katılım sağlayabilmek için neler yapılması gerektiği konusunda bilgiler verdi.

Üniversitemizde, 1. sınıfın 2. döneminde zorunlu olarak verilmesi kararı alınan ve ilk olarak 2021-2022 Eğitim-Öğretim Yılı’nda başlanan Kariyer Planlama Dersi’nin tüm koordinasyonunun Kariyer Merkezi tarafından yapıldığını ve bu dersin işleyişi ve öğrencilere sağladığı katkılar hakkında da bilgilendirmede bulundu.

Toplantıda, Kariyer Merkezi’nin öğrencilerimize ve mezunlarımıza yönelik sunduğu eğitim, etkinlik ve danışmanlık hizmetleri hakkında da faydalı paylaşımlarda bulunan Dr. Öğr. Üyesi Senem Çolak Yazıcı,  bugüne kadar gerçekleştirilen etkinliklerden örnekler göstererek, bu etkinlikleri hem tüm öğrencileri kapsayabilecek şekilde, hem de bölüm bazlı gerçekleştirdiklerini sözlerine ekledi.

Kariyer Merkezi’nin; öğrencilerin Üniversitemize ilk adım attığı günden mezun oluncaya kadar, hatta mezun olunduktan sonra dahi Mezun Bilgi Sistemi aracılığıyla Üniversitemizle hiçbir zaman bağlarının koparılmaması için çalışan bir birim olduğunu söyleyen Dr. Öğr. Üyesi Senem Çolak Yazıcı,  akademisyenlerimizden gelen soruları da yanıtladı.

Düzce Üniversitesi Konuralp Yerleşkesi