14.03.2024

AKÇAKOCA MESLEK YÜKSEKOKULUNDA “YENİ NESİL KARİYER VE GİRİŞİMCİLİK UYGULAMALARI” SEMİNERİ DÜZENLENDİ.

Üniversitemiz Akçakoca Meslek Yüksekokulu Salonunda; 14 Mart 2023 Perşembe günü; Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi tarafından Üniversite öğrencilerinde kariyer farkındalığı yaratmak, onlara kariyer yolculuklarında destek sunmak amacıyla geliştirilen Kariyer Planlama dersi kapsamında ve Üniversitemiz Kariyer Geliştirme ve Mezun İzleme Uygulama Araştırma Merkezi İşbirliği ile  Teşvik Akademi ve Danışmanlık A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Sn. Ahmet Kuşçu tarafından “Yeni Nesil Kariyer ve Girişimcilik Uygulamaları” Semineri düzenlendi.

Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşları ile ebediyete intikal etmiş aziz şehitlerimiz için bir dakikalık saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı’mızın söylenmesi ile başlayan seminer Akçakoca Meslek Yüksek Okulu Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Arif GÜNGÖR’ün açılış konuşması ile devam etti. Açılış konuşmasına çalışma hayatının başarı anahtarının  “Doğru İnsanın Doğru Zaman Doğru Yer ve Doğru İşte” olmasına vurgu yaparak başlayan Arif Güngör; Kariyer Planlaması ve Girişimciliğin geçmişten günümüze giderek daha dinamik ve yenilikçi bir hal almaya devam ettiğini ve teknolojinin hızla ilerlemesinin, iş dünyasını sürekli olarak değiştirmekte olduğunu ama bu değişimlerle başa çıkmanın yolu sadece teknolojik yeniliklerle adım atmak değil, aynı zamanda kendi kariyerimizi ve işletmelerimizi kurarken değişen trendlere uyum sağlamaktan geçmekte olduğunu söyleyerek tamamladı.

Açılış konuşmasının ardından Teşvik Akademi ve Danışmanlık A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Sn. Ahmet Kuşçu öğrencilere kendi kariyer gelişimi ve yeni nesil kariyer uygulamaları hakkında bilgi verdi. Kamu personeli olarak girdiği meslek hayatında özel sektörde devam ettiğine ve özel sektörden yönetici olarak ayrılarak eğitim danışmanlık alanında girişimci olduğunu ve son olarak ta yeni nesil kariyer planlama uygulaması kurucusu olarak devam ettiğini söylerek Öğrenciler ile deneyimlerini paylaşan Sn. Ahmet Kuşçu konuşmasını kurucusu olduğu online kariyer planlama sitesi ile öğrencilere staj ve sonrasında iş imkanı sağlayan bir işletme hakkında bilgilendirme yaparak tamamladı.

Akçakoca Meslek Yüksek Okulu Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Arif GÜNGÖR tarafından Sn. Ahmet Kuşçu’ya Teşekkür Belgesinin takdiminin ardından toplu fotoğraf çekimi ile program sona erdi.