Hakkımızda

Düzce Üniversitesi, 2006 yılında kurulan bir devlet üniversitesidir. Üniversite bünyesinde 13 Fakülte, 2 Yüksekokul, 10 Meslek Yüksekokulu ve Lisansüstü Eğitim Enstitüsü bulunmaktadır.

“Değer Üreten Üniversite” felsefesiyle kurulan Üniversitemiz, yerel kalkınmayı, inovasyonu, toplum ve sanayi iş birliğini destekleyerek ulusal ve uluslararası alanda nitelikli faaliyetlerde bulunmayı amaçlamaktadır.

“Üniversitelerin Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşması Programı” kapsamında “Bölgesel Kalkınma Odaklı Yükseköğretim Kurumu” seçilme başarısı da gösteren Üniversitemiz, Sağlık ve Çevre alanında ihtisaslaşarak bölgenin sürdürülebilir kalkınmasında örnek bir rol model misyonu üstlenmiştir.

Times Higher Education'ın yaptığı 2023 Dünya Üniversite Sıralamaları'nda (World University Rankings 2023) ülkemiz üniversiteleri arasında “Fen Bilimleri” alanında birinci olan Üniversitemiz,  “Mühendislik” alanında da devlet üniversiteleri arasında yine birinci sırada yer almaktadır.

100’den fazla öğrenci topluluğu ile öğrencilerin sosyal, kültürel, mesleki ve kişisel gelişmelerine imkan sağlayan Üniversitemiz, düzenlediği iş fikri yarışmalarıyla bölgenin Ar-Ge, inovasyon ve girişimcilik merkezi Düzce Teknopark’ta şirket kurma imkanı sağlamaktadır. Eğitim ile iş olanaklarının birlikte yürütülmesini sağlayarak öğrencilere önemli kariyer fırsatları sunmaktadır.

Kapalı spor salonu, yarı olimpik yüzme havuzunun yer aldığı spor kompleksi, kapalı halı sahası ve tenis kortları, 2.000 kişilik tribün kapasiteli stadyumu gibi modern spor ve sanat tesisleri ile öğrencilerimize bilimden sanata, kültürden spora kadar tüm olanakları sunmaktayız.

Üniversitenin yanı sıra, İstanbul ve Ankara’ya eşit mesafede bulunan Düzce ili, gölleri, şelaleleri, yaylaları ile özellikle kamp, trekking, rafting gibi doğa sporlarına meraklı kişilere çeşitli olanaklar sunmaktadır.