Türk Dili Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (TÖMER)

TÖMER birimi için tıklayınız.

Üniversiteye kabul edilen adayların öğrenimlerine başlayabilmeleri için Düzce Üniversitesi TÖMER tarafından düzenlenen Türkçe Yeterlik Sınavı veya Yunus Emre Enstitüsü’nün ilgili sınavlarından başarılı olmaları gerekir.

Türkiye’deki Üniversitelerin TÖMER kursları tarafından alınan C1 sertifikasına sahip olan adaylar, Düzce Üniversitesi Türkçe Yeterlik Sınavını başarılı bir şekilde geçmekle yükümlüdür.

Türkçe düzeylerini ilerletmekle yükümlü veya Türkçe düzeyleri yetersiz olan adaylar istemeleri halinde Düzce Üniversite TÖMER’in açmış olduğu Türkçe Dil Kurslarına devam edebilir.

Türkçe seviyesi yetersiz olan öğrencilere Türkçe eğitimi tamamlamak için 2 yıl süre verilir. Bu süre sonunda Türkçe Yeterliliğini sağlayamayan öğrencinin kaydı iptal edilir.

Aşağıdaki koşulları sağlayan Uluslararası Öğrencilerin Türkçe yeterliliğine ilişkin herhangi bir belge talep edilmez;

1) Öğretim dili %100 İngilizce olan programlarda

2) Orta öğreniminin tamamını yurt içinde Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı Türk liselerinde tamamlayanlar,

3) Orta öğreniminin tamamını yurt dışında Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı Türk liseleri, Açık Öğretim Liselerinin Yurt Dışı Programları, Türkiye Maarif Vakfı, Türkiye Diyanet Vakfı nezdinde açılmış Türk Liselerinde tamamlayanlar.