2023 yılı faaliyetlerimiz

1- Öğrenci Topluluklarının Küresel İklim Değişikliğindeki Rolü - Söyleşi (30.03.2023)

Etkinlik haber sayfası için tıklayınız.

Etkinliği izlemek için tıklayınız.

2- İklim Değişikliği ve Sürdürülebilirlik - Söyleşi (12.05.2023)

Etkinliği izlemek için tıklayınız.

Etkinlik haber sayfası için tıklayınız.

3- Koordinasyon Kurulu Toplantısı (19.06.2023)

Sürdürülebilirlik ve İklim Değişikliği Koordinatörlüğü Koordinasyon Kurulu Toplantısını Koordinasyon Kurulu Başkanımız Düzce Üniversitesi Rektör Yardımcısı Sayın Prof. Dr. Abdullah TAŞKESEN Hocamızın başkanlığında gerçekleştirdik. 

  

  

4- Koordinatörümüz Anadolu Ajansı'na röportaj verdi (12.07.2023)

Sürdürülebilirlik ve İklim Değişikliği Koordinatörü Doç. Dr. Yaşar Selman GÜLTEKİN, Düzce ve çevresinde yaşanan sel ve taşkın afetleri nedeniyle iklim değişikliğine dikkat çekerek konu ile ilgili önemli açıklamalarda bulunmuştur.

 

Haberi okumak için tıklayınız (Anadolu Ajansı)

Haberi okumak için tıklayınız (Star)

Haberi okumak için tıklayınız (Öncü RTV)

Haberin videosunu izlemek için tıklayınız.

5- Sürdürülebilirlik Politikası ve İklim Değişikliği Eylem Planı Çalıştayı düzenlendi (19.07.2023)

Üniversitemiz Sürdürülebilirlik ve İklim Değişikliği Koordinatörlüğü’nün düzenlediği “Sürdürülebilirlik Politikası ve İklim Değişikliği Eylem Planı Çalıştayı”nda küresel ısınmanın etkilerinin en aza indirilebilmesi ve doğal yaşamın korunması için yapılması gerekenler değerlendirildi.

  

  

Etkinlik haber sayfası için tıklayınız.

Haberi okumak için tıklayınız (İHA)

Haberi okumak için tıklayınız (Beyaz Gazete)

Haberi okumak için tıklayınız (Öncü RTV)

Haberi okumak için tıklayınız (Düzce Damla Gazetesi)

Haberi okumak için tıklayınız (Burası Düzce Gazetesi)

Haberi okumak için tıklayınız (Günaydın Düzce Gazetesi)

6. COST Action MARGISTAR Working Group 2 Meeting in Türkiye (6-7 Eylül 2023)

Avrupa Birliği Horizon Europe tarafından fonlanan COST aksiyonu CA21125 MARGISTAR çalışma grubu toplantısı, 6-7 eylül tarihinde Düzce Üniversitesi ev sahipliğinde ve koordinatörlüğümüz koordinasyonunda gerçekleştirilmiştir. 6 Eylülde Cumuriyet konferans salonunda sunumlar ve grup çalışmaları yapılmıştır. 7 Eylül'de ise Düzce'nin dağlık alanlarına arazi gezisi düzenlenmiştir. Davetli konuşmacı olarak UNFF raportörü ve başkan yardımcısı Sayın İsmail Belen katılmıştır. Çalışma konuları hakkında detaylı bilgi almak isteyenler için aksiyonun web sitesini ziyaret edebilirsiniz. 

1. gün: Çalıştay. Haberi okumak için tıklayınız.

2. gün: Arazi gezisi. Haberi okumak için tıklayınız.

  

7. Üniversitemizin sürdürülebilirlik odaklı ilk öğrenci topluluğu "Sürdürülebilirlik ve Yeşil Kampüs"  öğrenci topluluğu kuruldu.

Sürdürülebilirlik ve Yeşil Kampüs öğrenci topluluğumuz Arş. Gör. Özcan AKIN danışmanlığında ve Aleyna EKİZ başkanlığında kurularak sürdürülebilirlik alanında faaliyet planlamalarına başlamıştır. Koordintörlüğümüz üniversitemiz öğrenci topluluklarının sürdürülebilirlik ve iklim değişikliği konularında yapılacak çalışmaları desteklemeye devam edecektir.

8. Sürdürülebilirlik ve İklim Değişikliği Koordinatörlüğü tarafından Düzce Üniversitesi Sürdürülebilirlik ve Yeşil Kampüs Topluluğu (DÜSÜYET) öğrencilerinin iklim zirvesine katılımları sağlanmıştır (22.12.2023).

22 Aralık 2023 tarihinde Boğaziçi Üniversitesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen COP28 UAE Çıktıları Üzerine 'Türkiye İçin' İklim Zirvesi Değerlendirme Buluşmasına üniversitemizi temsilen Orman Fakültesi Arş. Gör. Özcan AKIN, Lisansüstü Eğitim Enstitüsü YÖK 100/2000 (Sürdürülebilir Ormancılık ve Orman Afetleri Programı) doktora öğrencisi Ahmet AYTEĞİN ile Düzce Üniversitesi Sürdürülebilirlik ve Yeşil Kampüs Topluluğu (DÜSÜYET) üyesi öğrencilerimiz katılmıştır. COP28’i yerinden takip eden akademisyenlerin, sivil toplum kuruluşlarının, özel sektör temsilcilerinin ve öğrencilerin konuşmacı olarak yer aldığı etkinlikte COP28 alınan kararlar tüm yönleriyle ele alınmıştır. 

Etkinlik alanında kurulan stantta katılımcıların etkinlik alanına gelirken oluşturdukları karbon ayak izleri hesaplamaları yapılmıştır. Bu kapsamda Düzce Üniversitesi katılımcıları etkinlik alanına toplu bir şekilde ulaşım sağladıklarından yayalardan sonra en düşük karbon ayak izine ulaşmıştır. Bu sonuçla sürdürülebilirlik hedeflerine ulaşmak adına bireysel ulaşım araçları yerine toplu ulaşım araçlarının tercih edilmesinin önemi bir kez daha vurgulanmıştır.

Üniversitemiz katılımcıları, alanında uzman akademisyen ve özel sektör temsilcileri ile birebir görüşmeler sağlayarak ortak projeler, işbirlikleri ve fikir alışverişleri için adımlar atmış, ayrıca yapılacak olan çalışmalar ve etkinliklere katılım sağlamaları için Düzce iline ve Düzce Üniversitesi'ne davet edilmişlerdir. 

İklim Değişikliği ile mücadelede İklim Elçisi gençlerle birlikte karar alma süreçlerine gençlerin katılımı ve kamuoyu farkındalığının geliştirilmesi vizyonu ile yola çıkılmış olan ve Türkiye Yüzyılı kapsamında T.C. Çevre, Şehircilik İklim Değişikliği Bakanlığı İklim Değişikliği Başkanlığı tarafından koordine edilen  İklim Elçileri projesi kapsamında, COP28’e katılım sağlayan iklim elçileri ile DÜSÜYET üyesi öğrencilerimiz güncel iklim değişikliği, sürdürülebilirlik, yeşil kampüs ve sıfır atık konularıyla ilgili karşılıklı fikir alışverişinde bulunmuşlardır. Bundan sonraki süreçte de çok daha sık bir araya gelmek ve ülkemizin geleceğine daha fazla katkı sağlamak adına daha sık iletişim halinde olma kararı alınmıştır.