2024 yılı faaliyetlerimiz

1- Koordinatörümüz ormanlık alanlarda eğitim ve tanıtım faaliyetleri toplantısına katılım sağladı.

Bolu Orman Bölge Müdürlüğü ev sahipliğinde 21 Şubat 2024 tarihinde Bolu'da "Ormanlık alanlarda eğitim ve tanıtım faaliyetleri için strateji, iş birliği ve izlenecek yol haritasına yönelik gerçekleştirilen toplantıya davetli olarak katılım sağlamıştır.

Haberin detayları için tıklayınız.

2- Koordinatörümüz "Conference on Climate Change, Sustainability, and International Cooperation (CLICS)" Konferansına Oturum Başkanı olarak katılım sağladı.

Detaylar için tıklayınız.

Düzce Üniversitesi tarafından 21-22 Şubat 2024 tarihlerinde İklim Değişikliği, Sürdürülebilirlik ve Uluslararası İş Birlikleri Konferansı (CLICS, clics.duzce.edu.tr) ÇEVRİMİÇİ VE YÜZ YÜZE gerçekleştirildi.

3- “TÜBİTAK 2204 – Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri Kapsamında Yapılan Etkinliklerin Ortaokul Öğrencilerindeki Çevre Okuryazarlığı Düzeyinin İncelenmesi” projesi kapsamında Düzce İsabet Okulları öğrencileri üniversitemizi ziyaret etti.

Düzce Üniversitesi Sürdürülebilirlik ve İklim Değişikliği Koordinatörlüğü (DÜSİD), Sürdürülebilirlik ve Yeşil Kampüs Topluluğu (DÜSÜYET) ve Tarımsal Atıkların Endüstriye Geri Kazanımı Uygulama ve Araştırma Merkezi (DÜTAGAM) koordinasyonunda yapılan etkinlikte öğrencilerin bilgi ve farkındalık düzeylerinin arttırılması için eğitimleri verilmiştir.

Orman Fakültesi Konferans Salonunda iklim elçimiz Şulenur ÇALIŞKAN iklim değişikliği ve sürdürülebilirlik kavramları hakkında eğitici oyunlar ve sunumlar gerçekleştirmiştir. Orman Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Beşir YÜKSEL ve Arş. Gör. Özcan AKIN Orman Fakültesi Sergi Alanlarında orman zararlıları, orman yangınları, yaban hayatı, doğa koruma ve iklim değişikliği etkileri ile ilgili bilgilendirmeler yapmıştır. Öğrenciler DÜTAGAM Merkez Müdürü Doç. Dr. Çağlar AKÇAY, Merkez Personeli Öğr. Dr. Faik CEYLAN, Öğr. Gör. Recai ARSLAN'dan tarımsal atıklardan organik kompost gübre üretimi ve tıbbi/yenilebilir mantar üretim konularında uygulamalı eğitim almışlardır. Ardından iklim elçimiz Elif Ceren KAHVECİ’nin yenilenebilir enerji hakkındaki bilgilendirmeleriyle etkinliğin ilk aşaması tamamlanmıştır. Proje kapsamındaki etkinlikler ilerleyen günlerde de devam edecektir.

4- Koordinatörümüz Düzce Arsal Anadolu Lisesi tarafından organize edilen “Let’s Listen to Mother Nature” adlı e-twinning projesi kapsamında öğrencilere "Sustainable Development Goals and Climate Change" konulu seminer verdi.

Detaylar için tıklayınız.

Düzce Arsal Anadolu Lisesi İngilizce Öğretmeni Hatice Keskin’in Portekiz ve Türkiye olarak kuruculuğunu yaptığı ve Polonya ortaklığı ile devam ettirilen “Let’s Listen to Mother Nature” adlı e-twinning projesi kapsamında Üniversitemiz Sürdürülebilirlik ve İklim Değişikliği Koordinatörü Doç. Dr. Yaşar Selman GÜLTEKİN tarafından 05.03.2024 tarihinde XCIX Liceum Ogólnokształcące z Oddziałami Dwujęzycznymi im. Zbigniewa Herberta w Warszawie ve Düzce Arsal Anadolu Lisesi öğrencilerine "Sustainable Development Goals and Climate Change" konulu İngilizce çevrimiçi seminer verilmiştir.

Seminere, Polonyalı öğrenciler ile öğretmenleri ve Düzce Arsal Anadolu Lisesi proje ekibi öğrencileri, yabancı dil alanı öğrencileri ile öğretmenler katılım sağlamışlardır. Seminerde koordinatörümüz sürdürülebilirlik, sürdürülebilir kalkınma ve iklim değişikliği kavramlarını açıkladıktan sonra Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları’nı örnekler vererek ve neler yapılması gerektiğini anlatarak sunumunu tamamladı. Sunum ardından öğrencilerin sorduğu soruların koordinatörümüz tarafından cevaplandırılmasının ardından etkinlik son buldu.

Sürdürülebilirlikte anahtar rol üstlenecek olan gençlerin farkındalık kazanması ve bilinçlenmesi amacını taşıyan bu tür etkinlikler Düzce Üniversitesi Sürdürülebilirlik ve İklim Değişikliği Koordinatörlüğü tarafından desteklenmektedir.