7.03.2024

“Let’s Listen to Mother Nature” adlı E-twinning projesi kapsamında lise öğrencilerine "Sustainable Development Goals and Climate Change" konulu seminer verildi.

Düzce Arsal Anadolu Lisesi İngilizce Öğretmeni Hatice Keskin’in Portekiz ve Türkiye olarak kuruculuğunu yaptığı ve Polonya ortaklığı ile devam ettirilen “Let’s Listen to Mother Nature” adlı E-twinning projesi kapsamında Üniversitemiz Sürdürülebilirlik ve İklim Değişikliği Koordinatörü Doç. Dr. Yaşar Selman GÜLTEKİN tarafından 05.03.2024 tarihinde XCIX Liceum Ogólnokształcące z Oddziałami Dwujęzycznymi im. Zbigniewa Herberta w Warszawie ve Düzce Arsal Anadolu Lisesi öğrencilerine "Sustainable Development Goals and Climate Change" konulu İngilizce çevrimiçi seminer verilmiştir.

Seminere, Polonyalı öğrenciler ile öğretmenleri ve Düzce Arsal Anadolu Lisesi proje ekibi öğrencileri, yabancı dil alanı öğrencileri ile öğretmenler katılım sağlamışlardır. Seminerde koordinatörümüz sürdürülebilirlik, sürdürülebilir kalkınma ve iklim değişikliği kavramlarını açıkladıktan sonra Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları’nı örnekler vererek ve neler yapılması gerektiğini anlatarak sunumunu tamamladı. Sunum ardından öğrencilerin sorduğu soruların koordinatörümüz tarafından cevaplandırılmasının ardından etkinlik son buldu.

Sürdürülebilirlikte anahtar rol üstlenecek olan gençlerin farkındalık kazanması ve bilinçlenmesi amacını taşıyan bu tür etkinlikler Düzce Üniversitesi Sürdürülebilirlik ve İklim Değişikliği Koordinatörlüğü tarafından desteklenmektedir.