Düzce Üniversitesinde Temiz Su ve Sıhhi Koşullar - SKA 6

Gösterge 6.2.1. Üniversitemizde kullanılan içme ve kullanma suyu tarafımızdan açtırılan kuyulardan sağlanmaktadır. Depolara gelen sular arıtımdan ve dezenfeksiyondan geçirilerek yerleşkeye verilmektedir. 

Kanıtlar: 

Gösterge 6.3.1.  Atık suyun arıtılması biyolojik olarak yapılmaktadır. Atık suyun arıtılması için dış paydaş kurum ile su projesi yapılmış ve onaylanmıştır.

Kanıtlar: 

Gösterge 6.3.3. Üniversitemizde öğrenciye, personele ve ziyaretçilere ücretsiz içme suyu sağlamak adına her binanın her katında mutfaklarda su arıtma cihazları bulunmaktadır.

Kanıtlar: 

Gösterge 6.3.5. Üniversitemiz öğretim üyelerinin katkı sağladığı, Yeşilırmak Havzası Peyzaj Atlasının Hazırlanması Projesi ve kullanılan yöntemleri içeren “Peyzaj Planlama II Yeşilırmak Peyzaj Atlası Projesi” kitabı, Tarım ve Orman Bakanlığı, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından 2021 Aralık ayında basıldı ve Bakanlığın web sayfasında yayınlandı. Botanik Bahçesi için hazırlanan vaziyet planında bahçe içerisinde yer alan bitki türleri gösterilmiştir. Botanik Bahçesi içerisinde bulunan alanlar sırasıyla; ARBORETUM VE REKREASYON ALANI, EX-SITU DÜZCE BİTKİLERİ, ARBORETUM, İÇ ANADOLU STEP BİTKİLERİ, OTSU ODUNSU BİTKİLER GEOFİT BAHÇESİ, HOŞGELDİN BAHÇESİ, GÖLET VE SUCUL BİTKİLER, NEMLİ DERE VEJETASYONU, EGZOTİK TÜRLER, KAYA BAHÇESİ, TIBBİ AROMATİK BİTKİLER BAHÇESİ, MAVİ AKDENİZ BİTKİLERİ şeklindedir.

Kanıtlar: 

Gösterge 6.5.1. “Dünya Su Günü” başlıklı etkinlikte bilinçli su kullanımı ve hayatın devamı için yeraltı sularının, kullanılabilir suyun önemi gibi konulara detaylı olarak değinilerek iyi su yönetimi konularında bilgilendirmeler yapılmıştır.

Kanıtlar: 

Gösterge 6.5.2. Üniversitemizde  “Dünya Su Günü, Yer Altı Suyunu Görünür Kılmak”  adlı panelde sürdürülebilir bir yaşam için tatlı suyun öneminden ve tatlı su kaynaklarının korunması için eylem planlarının yapılması gerektiğinden bahsedildi.

Kanıtlar: 

Gösterge 6.5.3. Üniversitemizde kampüs dışı su tasarrufunu desteklemek ve su israfını önlemek adına birimlerimizde eğitim, konferans, etkinlik vb. faaliyetler yıl içerisinde yapılmaktadır.

Kanıtlar: 

Gösterge 6.5.4. Üniversitemize ait su kuyuları bulunmaktadır. Yerleşkede kullanılan sular bu kuyuklardan elde edilmektedir.

Kanıtlar: 

"Kişisel Verilerin Korunması Kanunu gereği, kişisel veriler web sitesinde paylaşılırken gizlenmiştir."

Indicator 6.2.1. The drinking and potable water used in our university is sourced from wells that have been drilled by the University. The water that enters the tanks is treated and disinfected before being distributed throughout the campus.

Evidence: 

Indicator 6.3.1. Wastewater is biologically treated. A water project was developed and approved in collaboration with external stakeholder institutions for wastewater treatment.

Evidence: 

Indicator 6.3.3. There are water purification devices in the kitchens on every floor of each building, providing free drinking water to students, staff, and visitors.

Evidence: 

Indicator 6.3.5. The book titled "Landscape Planning II: Yeşilırmak Landscape Atlas Project," which encompasses the methods employed as part of the Yeşilırmak Basin Landscape Atlas Preparation Project, contributed by faculty members of our university, was published by the Ministry of Agriculture and Forestry, General Directorate of Nature Conservation and National Parks in December 2021 and made available on the Ministry's website. The site plan prepared for the Botanic Garden shows the plant species within the garden in the following order: ARBORETUM AND RECREATION AREA, EX-SITU DÜZCE PLANTS, ARBORETUM, CENTRAL ANATOLIAN STEP PLANTS, HERBACEOUS AND WOODY GEOPHYTE GARDEN, WELCOME GARDEN, POND AND AQUATIC PLANTS, RIPARIAN VEGETATION, EXOTIC SPECIES, ROCK GARDEN, MEDICINAL AND AROMATIC PLANTS GARDEN, BLUE MEDITERRANEAN PLANTS.

Evidence: 

Indicator 6.5.1. During the event titled "World Water Day: Making Groundwater Visible", detailed discussions were held on topics such as "Conscious Water Use" and "The Importance of Groundwater and Usable Water for the Continuity of Life." Information on effective water management was also presented.

Evidence: 

Indicator 6.5.2. During the panel titled "World Water Day: Making Groundwater Visible" at our university, discussions focused on the significance of freshwater for sustainable living and the necessity of devising action plans for the protection of freshwater resources.

Evidence: 

Indicator 6.5.3. During the event titled "World Water Day: Making Groundwater Visible," the emphasis was placed on the importance of using water sparingly in all areas.

Evidence: 

Indicator 6.5.4. Our university has its own water wells, and the campus obtains its water supply from these wells.

Evidence: 

 

"In compliance with the Personal Data Protection Law, personal data has been concealed when shared on the website."