16.11.2022

Özel Eğitim Bölümü Öğrencileri Cemil Meriç Engelsiz Yaşam Merkezi'ni Ziyaret Etti

Dr. Öğr. Üyesi Fidan ÖZBEY GÖKÇE yürütmekte olduğu ders kapsamında özel eğitim öğretmenliği bölümü 3. Sınıf öğrencileri ile birlikte Cemil Meriç Engelsiz Yaşam Merkezi'ni ziyaret ettiler. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından açılan merkezde 17-35 yaş aralığında özel gereksinimli bireylerin; eğitim faaliyetleri sürdürülmekte ve topluma kazandırılmalarına yönelik çalışmalar yürütülmektedir. Ayrıca  toplum içinde bağımsız yaşam becerileri kazanmalarına yardımcı olunmakta, onlara ve ailelerine gelişim ve destek hizmetleri sunulmaktadır. Öğretmen adayları gözlemledikleri merkez faaliyetlerini çok beğendiklerini ve benzeri merkezlerin ülkemizin başka illerinde de açılmasına ihtiyaç olduğunu dile getirdiler.