17.01.2023

Özel Eğitim Öğretmenliği Bölümü Öğrencileri Uygulayarak Öğreniyorlar

Üniversitemiz Eğitim Fakültesi, Özel Eğitim Öğretmenliği bölümü öğrencileri derslerde teorik öğrenmenin yanı sıra uygulama yaparak öğrenme fırsatı da yakalıyorlar. Özel eğitim öğretmenliği 3.sınıf öğrencilerinin “Görme Becerilerinin Desteklenmesi” dersi kapsamında dersin sorumlusu Osman Nuri ANLI' nın yönetiminde, görme engelli öğrencilerle birlikte çalışacakları yöntemleri dersleri kapsamında doğal ortamlarda deneyimliyorlar. Görme yetersizliği olan bireylerle bağımsız hareket becerileri kazandırma konusundaki ders kapsamında  fakülte çevresinde rehberli yürüme, rehberle merdiven inme çıkma, rehberle yön değiştirme, sarkaç baston, çapraz baston, rehbersiz bir şekilde merdiven inme ve çıkma gibi tekniklerle çeşitli uygulamalar gerçekleştirdiler. Bu uygulamalar sayesinde Özel Eğitim Öğretmenliği bölümü öğrencileri, öğrendiklerini gerçek hayatta uygulayarak öğrenmeyi kalıcı hâle getirdiler.