Ders Kayıtları Hakkında Bilgiler ve Ders Ekleme-Silme İşlemleri

Ders kayıtları akademik takvimde ilan edilen tarihler içinde yapılmaktadır. Ders kaydı belirtilen ilk günde gecikmeli başlayabilir (örneğin 2020-2021 eğitim-öğretim yılı güz döneminde saat 14:30’da başlamıştır). Ders kaydı ve Öğrenci Bilgi Sistemi (OBS) kullanımıyla ilgili aşağıdaki dokümanlardan faydalanabilirsiniz.

E-Posta Bilgilerimi Nasıl Öğrenebilirim?

OBS’ye Nasıl Giriş Yapabilirim?

OBS Şifremi Unuttum, Nasıl Alabilirim?

Ders Kaydı Nasıl Yapılır?

Ders Kayıtları ile İlgili Sık Sorulan Sorular

 

Ders Ekleme-Silme İşlemleri

Üniversitemizin Lisans Eğitim-Öğretim Ve Sınav Yönetmeliği 8. maddesi uyarınca dönemin başladığı ilk haftanın ilk üç günü içinde öğrencilerimiz bu bağlantıdaki dilekçeyi doldurup danışmanına ulaştırarak yeni ders ekleyebilir veya aldığı derslerden bazılarını silebilir. Bazen sistemsel problemlerden dolayı OBS bir öğrencinin alıp geçtiği dersi tekrar aldırabilir, ya da OBS ders kaydına müsaade etmeyebilir, ya da başka nedenlerle öğrenciler istedikleri derslere kayıt yaptıramayabilir. Bu durumda öğrenciler ders ekleme-silme tarihlerinde yukarıda bağlantısı verilen dilekçeyi doldurarak bu tarz problemleri aşabilirler. Öğrenciler almak istedikleri derslerin teorik (T), uygulama (U), kredi (K) ve AKTS bilgilerine bu bağlantı üzerinden ulaşabilirler.

2020-2021 eğitim-öğretim yılı güz dönemi için Ders Ekleme-Silme tarihileri 15-17 Şubat 2021 olarak belirlenmiştir. Ders ekleme-silme talebinde bulanacak öğrencilerimizin dilekçede girilmesi gereken bilgileri bilgisayar ortamında doldurduktan sonra çıktı alarak mavi tükenmez kalem ile imzalamaları gerekmektedir. (Açıklama kısmına kısa bir not düşülebilir; örneğin OBS'den kaynaklı bir durum söz konusuysa "Öğrenci bilgi sistemi üzerinde ders kaydı yapamadığımdan bu dilekçe ile belirttiğim derslere kayıt yaptırmak istiyorum" yazılabilir.)

ÖNEMLİ: Uzaktan eğitim nedeniyle dilekçelerini elden teslim edemeyecek öğrencilerimizin dilekçelerini tarattıktan sonra danışmanlarına e-posta ile göndermeleri gerekmektedir. (Evinizde tarayıcı bulunmuyorsa fotoğrafı pdf’e dönüştüren Microsoft Office Lens vb. bir uygulama kullanabilirsiniz)