8.03.2018

8 Mart Dünya Kadınlar Günü Kutlama Mesajı

Cumhuriyetimizin kuruluşundan günümüze kazandığı zaferlerle her alanda varlıklarını hissettirmiş kadınlarımızın eğitimden sağlığa, siyasetten ekonomiye iş dünyasında çok önemli katkıları olmuştur. Aynı zamanda Kadın; annedir, sevgidir, şefkattir, öğretmendir, toplum ve ailenin direğidir. Sağlıklı bir toplumun ön şartı kadınlarımızın eğitimli, bilgili ve bilinçli olmalarıdır. Geçmişten günümüze; kadınlara seçme ve seçilme hakkının verilmesi, pozitif ayırımcılık kapsamına alınması, ailenin korunması ve kadına şiddetin önüne geçilmesine dair kanunun çıkarılması, haydi kızlar okula kampanyasının başlatılması gibi saymakla bitiremediğimiz güzel adımlar atılmıştır. Bu güzel adımların devamı ve kadınlarımızın toplum içinde hak ettiği değeri almaya devam etmesi temennisiyle 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü Kutlarız.

Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi