20.05.2022

ERASMUS+ PROGRAMI KAPSAMINDA YEDİ ÜLKEDEN GELEN ÖĞRENCİLER FAKÜLTEMİZİ ZİYARET ETTİ.

Yurtdışından Erasmus+ gençlik projeleri kapsamında “Sürdürülebilir Tarım” ile ilgili bir heyet 16.05.2022 Pazartesi günü Fakültemizi ziyaret ettiler. İsveç, Bulgaristan, Hollanda, İtalya, Romanya, Portekiz ve İspanya olmak üzere 7 ülkeden gelen 40 kişilik öğrenci grubu Fakültemiz laboratuvar ve uygulama serasını gezdiler. Gençlere kendi evlerinde ve bahçelerinde uygulayabilecekleri sürdürülebilir tarım uygulamalarını öğretmek ve bu uygulamaları yapmaları konusunda motive etmek ve gençlerin bilgi ve bilinç seviyelerini artırmak için Fakültemizde yürütülen araştırma ve faaliyetler ile ilgili bilgiler Dekan yardımcısı Doç. Dr. Hülya TORUN, Dr. Öğr. Üyesi Sam MOKHTARZADEH, Arş. Gör. Dr. İrem ALTIN ve Arş. Gör. İbrahim CİNER tarafından verildi. Entomoloji, Bitki Fizyolojisi, Herboloji, Entomopatojen Mikroorganizmalar, Mikoloji, Bakteriyoloji gibi laboratuvarlar ve uygulama seralarının yerinde incelenmesi sonrası Fakültemiz Dekanı Sayın Prof. Dr. Sevcan ÖZTEMİZ öğrencilere kurum tanıtımını yaptıktan sonra yabancı uyruklu öğrencilerle kampüsümüzde sosyal bir etkinlik gerçekleştirildi.  Etkinlik, Düzce Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisinde Dekanımız, Sayın Prof. Dr. Sevcan ÖZTEMİZ moderatörlüğünde yapılan sunumlarla devam etti. Her bölümden birer öğretim üyemiz; Bitki Koruma Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Salih KARABÖRKLÜ, Tarla Bitkileri Bölümü öğretim üyesi Dr. Öğr. Üyesi Sam MOKHTARZADEH;  Biyosistem Mühendisliği Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Bülent PİŞKİN, Tarımsal Biyoteknoloji Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Taylan ÇAKMAK ve Bahçe Bitkileri Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Hülya ÜNVER bölümleri tanıtan bir sunum gerçekleştirdi. Sürdürülebilir tarımla ilgili çalışmalar, dünyada ve ülkemizde organik tarımın gelişimi; organik tarıma başlama esasları; organik tarımda kontrol mekanizması; organik bitkisel üretimin genel esasları, toprağın dengeli beslenmesi, doğal kaynaklara ve tüketiciye faydası, kimyasal mücadeleye alternatif yöntemler, doğal kaynakların korunması vb. konularında bilgilendirme toplantısının sonunda soru-cevap bölümüne geçildi. Öğrencilerin soruları cevaplandıktan sonra etkinlik hatıra fotoğrafı çekimiyle sona erdi.