28.02.2024

Fakültemizden İki Tübitak Proje Başarısı

Fakültemiz Biyosistem Mühendisliği Bölümü’nden Dr. Öğr. Üyesi Emre Tunca’nın yürütücülüğünü gerçekleştirdiği “Uydu Görüntülerinden Yapay Zeka Destekli ve Gerçek Zamanlı Sulama Tavsiyesi: Amasya İklim Koşulları İçin Mısır Bitkisi Örneği” başlıklı proje, TÜBİTAK 3501-Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destek Programı kapsamında desteklenme başarısı gösterdi.

Yine Dr. Öğr. Üyesi Emre Tunca’nın yürütücülüğünü üstlendiği “Sulama Programlamasına Yenilikçi Bir Yaklaşım: İnsansız Hava Aracı Görüntüleri” başlıklı projesi ise TÜBİTAK 1001- Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destek Programı kapsamında desteklenmeye hak kazandı.

Öğretim Üyemizi ve proje ekiplerini tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.