3.04.2024

Ziraat Fakültesi Lisans Öğrencilerinin TÜBİTAK 2209-A Projeleri Desteklenmeye Değer Görüldü

Fakültemiz Bitki Koruma Bölümü Lisans öğrencilerinin TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı (BİDEB) tarafından yürütülen, TÜBİTAK 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı 2023 yılı 2. dönem başvuruları kapsamında Dr. Öğr. Üyesi İrem ALTIN'ın danışmanlığı yaptığı lisans öğrencileri Emir DURGU’nun “Düzce İli’nden Elde Ediecek Bakteriyofajlar İle Fındık Bakteriyel Yanıklığı Xanthomonas arboricola pv. corylina’nın Mücadele Olanaklarının Araştırılması” ve Beyza ÖĞÜTLÜ’nün “Düzce İli’nde Fındık Bakteriyel Yanıklığı Etmeni Xanthomonas arboricola pv. corylina’nın Biyolojik Mücadele Olanaklarının Araştırılması” adlı 2209-A projeleri TÜBİTAK tarafından desteklenmeye değer görülmüştür.

Fakültemiz Bitki Koruma Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi İrem ALTIN ve ekibini tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.