9.02.2023

ERASMUS+ PROGRAMI KAPSAMINDA DOKUZ ÜLKEDEN GELEN ÖĞRENCİLER FAKÜLTEMİZİ ZİYARET ETTİ

Türkiye Ulusal Ajansı tarafından kabul edilen 2022-1-TR01-KA152-YOU-000052135 numaralı ve “Sustainable Agriculture for a Better Future” isimli proje kapsamında 9 Şubat 2023 Perşembe günü saat 10:00’da Hollanda, İspanya, İtalya, Fransa, Portekiz, Bulgaristan, Romanya, Polonya ve Japonya olmak üzere 9 farklı ülkeden gelen 45 kişilik öğrenci grubu Fakültemizi ziyaret ettiler. Gençlere sürdürülebilir tarım uygulamalarını öğretmek ve bu uygulamaları yapmaları konusunda motive etmek ve gençlerin bilgi ve bilinç seviyelerini artırmak için Ziraat Fakültemizde yürütülen araştırma, eğitim ve sosyal faaliyetler hakkında bilgiler verildi. Dr. Öğr. Üyesi Bülent PİŞKİN ve Dr. Öğr. Üyesi İrem ALTIN tarafından gerçekleştirilen sunumlarda sürdürülebilir tarım uygulamaları hakkında bilgiler paylaşıldı. Sürdürülebilir tarımın, gelecek nesillerin ihtiyaçlarını karşılama yeteneğinden ödün vermeden toplumun mevcut gıda ihtiyaçlarını karşılayacak sürdürülebilir yollarla yapılan tarım anlamına geldiğine dikkat çekildi. Yabancı öğrencilerin gösterdikleri yoğun ilgi ile öğrencilerin soruları cevaplandıktan sonra etkinlik Dekan Yrd. Doç. Dr. Hülya TORUN ve Dr. Öğr. Üyesi İrem ALTIN tarafından Fakültemiz uygulama alanı ve laboratuvarın gezilmesi ile devam etti. Fakültemize gerçekleştirilen ziyaret programı hatıra fotoğrafı çekimiyle sona erdi.