21.04.2024

Üniversitemiz Ziraat Fakültesi Bitki Koruma Bölümü Öğrencileri Uygulama Dersleri Kapsamında Akçakoca’yı Ziyaret Ettiler

Ziraat Fakültesi Bitki Koruma Bölümü 3. ve 4. sınıf öğrencileri 17.04.2024 tarihinde Prof. Dr. İsmet YILDIRIM’ın vermekte olduğu Meyve ve Bağ Hastalıkları, Bitki Hastalıklarıyla Mücadele, Endüstri ve Süs Bitkileri Hastalıkları dersleri kapsamında Akçakoca İlçesini ziyaret etmişlerdir. Öğrenciler Akçakoca Ziraat Odası tarafından düzenlenen Fındık Hastalıkları ve Mücadelesi Konferansına katılmışlardır. Konferansa öğrencilerin yanısıra çok sayıda fındık üreticisi ve Ziraat Mühendisi katılmıştır. Akçakoca Belediye Başkanı Cüneyt YEMENİCİ, Düzce İl Tarım ve Orman Müdürü Esra UZUN ve Akçakoca Ziraat Odası Başkanı Kadir MUTİOĞLU’nun açılış konuşmalarının ardından Prof. Dr. İsmet YILDIRIM fındık hastalıkları, hastalıklarla mücadele, ülkemizinde taraf olduğu Avrupa Yeşil Mütabakatı kapsamında pestisit kullanımı konularında konferans vermiş ve üreticilerden gelen soruları yanıtlamıştır. Öğrenciler ve üreticiler konferans sonrası T.C. Düzce Valiliği İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün proje kapsamında oluşturduğu Fındık Entegre Örnek Bahçesini ziyaret etmişlerdir. Fındık Entegre Örnek Bahçesine yapılan ziyarette, Akçakoca Ziraat Odası Ziraat Yüksek Mühendisi Esra KARA tarafından öğrenci ve katılımcılara fındıkta budama ve fındık zararlıları konularında uygulamalı bilgi sunulmuş ve öğrencilerden gelen sorular yanıtlanmıştır.