Üniversitemizde Yaratıcı Drama Yöntemleri Anlatıldı

May 10

Üniversitemiz Okul Öncesi Eğitimi Topluluğu tarafından düzenlenen “Yaratıcı Dramaya Merhaba” başlıklı etkinlikte Karadeniz Teknik Üniversitesi Sınıf Öğretmenliği Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi ve Yazar Doç. Dr. Tolga Erdoğan, bilgi ve deneyimlerini öğrencilerimizle paylaştı.

Mehmet Akif Ersoy Eğitim ve Kültür Merkezi İstiklal Konferans Salonu’nda gerçekleşen etkinliğe Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Fidan Özbey, Okul Öncesi Eğitimi Öğrenci Topluluğu Akademik Danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Özge Pınarcık, öğretim elemanları davetli misafirler ve öğrencilerimiz katıldı.

Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Dr. Öğr. Üyesi Özge Pınarcık, topluluk öğrencilerinin bu güne kadar yapmış olduğu çalışmalardan dolayı duyduğu memnuniyetini dile getirerek, Üniversitemizde ve şehrimizde onlarca sosyal sorumluluk projeleri gerçekleştirdiklerini ifade etti. Bu projelerde kendilerine destek olan herkese teşekkür eden Özge Pınarcık, “Burada eğitim alanında iz bırakmış hocalarımızla birlikteyiz, umarım sizlerde mesleki hayatınızda iz bırakan birer öğretmen olursunuz.” şeklinde konuştu.

Gerçekleştirilen açılış konuşmasından sonra sunumunu yapmak için kürsüye davet edilen Doç. Dr. Tolga Erdoğan, öğretmenliğin ilk kuralının tebessüm olduğunu söyleyerek, sınıfta öğrencileri sıkmadan eğlendirerek öğretme yöntemlerini uygulamalı olarak gösterdi. Öğrencilerimizle birlikte hikayeler canlandıran misafir konuşmacı, yaklaşık 2 saat boyunca yaratıcı drama teknikleri üzerinde katılımcılarla birlikte canlandırmalar gerçekleştirdi.

Program sonunda yaptığı başarılı çalışmalar ve sunumu için Doç. Dr. Tolga Erdoğan’a Okul Öncesi Eğitimi Öğrenci Topluluğu akademik Danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Özge Pınarcık teşekkür belgesi takdim etti.