Üniversitemizde Siber Güvenlik Eğitimi Gerçekleştirildi

Ara 25

Üniversitemiz Mekatek Topluluğu Siber Güvenlik Takımı ile Siber Güvenlik Topluluğunun ortaklaşa düzenlediği, “Web Uygulama ve Mail Uygulama Güvenliği Eğitimi” Atatürk Eğitim ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Eğitimlere; Savunma Sanayi Başkanlığı himayelerinde kurulmuş olan Siber Güvenlik Kümelenmesi bünyesindeki Siber Kulüpler Birliği eğitmenleri katıldı. Web ve mail uygulama güvenliği başta olmak üzere siber savaş, casusluk, suç ve savunma alanlarında kullanılan saldırı teknikleri hakkında faydalı bilgiler edinen öğrencilerimiz, Siber Güvenlik Uzmanı olma yolunda ilk adımlarını attılar.

Eğitimle birlikte kişisel verilerin ve gizliliğin çevrimiçi ortamlar ve sosyal medyada nasıl korunacağı konusunda da önemli bilgilerin paylaşıldığı programda öğrencilerimiz, bilgi birikimlerini artırarak hem ülkemiz, hem de gelecek için önemli tecrübeler kazandılar. Üniversitemiz siber güvenlik eğitimlerini sürdürerek bu alanda kariyer yapmak isteyen öğrencilerin yetişmelerini amaçlıyor.