İS-ME Projesi Destekli Programlar

İSTİHDAM MELEĞİ "İS-ME" PROJESİ

Bu İS-ME Takılın!

İS-ME Projesi Nedir?

• İS-ME, uygulamalı mesleki eğitimin çok ötesinde, akademik ve uygulamalı eğitimi “Hibrit Öğrenme” modeli ile harmanlayan,
  • Öğrencileri Üniversitemize adım attıkları andan itibaren istihdam potansiyeli olan firmalar ile “birebir” eşleştiren,
  • Firmaların; akademik eğitim süreci, öğrencilerin istihdam için kazanmaları gereken yetkinlikler, profesyonel mentörlük konularında söz sahibi olmasına olanak tanıyarak öğrenciler ve firma arasında “birebir” bağ kuran,
  • Firmaların işgücü ihtiyacını, “Hedefe Yönelik” çözen,
  • Mesleki eğitime “Birebir Eşleşme” bakış açısıyla bütüncül yaklaşarak yeni bir modeli hayata geçiren güdümlü bir istihdam projesidir.

İS-ME Projesinin Farkı Nedir?

• İS-ME, sadece staj, iş yeri eğitimi veya kısmi zamanlı çalışma gibi uygulamaları içeren tek başına uygulamalı bir mesleki eğitim modeli değildir.
  • Bu proje ile öğrenciler, öğrenim hayatları boyunca birebir eşleştikleri firmada eğitimlerini zenginleştirir.
  • Mezun öğrencilerden beklenen mesleki deneyim öğrencilik sürecinde kazanılır. Böylece öğrenciler, mezun oldukları anda, mesleki tecrübeye de sahip olurlar.
  • Öğrenciler, mezun oldukları anda hedef firmanın kurum kültürüne yönelik beklentileri ile donanırlar.
  • Firmalar, ihtiyaç duydukları nitelikli iş gücüne akademik eğitim sürecine birebir katkı sunarak ulaşırlar.

İS-ME Projesinin Faydaları Nelerdir?

Öğrenciler bu projeden neler kazanabilir?

• Henüz eğitim hayatındayken iş tecrübesi kazanılır!
  • İş disiplini ve dinamikleri yerinde öğrenilir!
  • Mesleki dersler, sektördeki eğiticilerden yerinde ve uygulamalı olarak öğrenilir!
  • Takım çalışmasını ve ekibin bir parçası olmayı deneyimler!
  • Sektördeki önemli firmaların temsilcileri ile doğrudan ve sürekli iletişim halinde olur.
  • Üniversite hayatındayken birebir eşleştiği firmada istihdam fırsatı yakalayabilir!

Firmalar bu projeden neler kazanabilir?

• İstihdam edeceği personeli, işe almadan önce yakından tanıma ve ihtiyaçlarına göre eğitme fırsatı bulur!
  • Proje boyunca deneyimli personel istihdamını garanti altına alır!
  • Akademik eğitimin doğal bir parçası olur!
  • İstihdam edeceği personele vereceği eğitim yükünden kurtulmuş olur!
  • Üniversite ile çok daha yakın bir ilişki içinde olur. Böylece, olası iş birliklerinin yolu, daha etkin bir biçimde açılır!

İS-ME Projesine dahil olan programlarımız ve meleklerimiz:

Programlarımız Meleklerimiz
İç Mekan Tasarımı HASEL Teknik Ahşap