13.03.2023

OHAL İlan Edilen İllerde İkametli Öğrencilerin Harç İadeleri

Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren Cumhurbaşkanlığı'nın 03.03.2023 tarih 129 Numaralı Kararnamesi uyarınca; "Ailesi veya kendisi olağanüstü hal ilan edilen illerde ikamet eden ve herhangi bir Devlet yükseköğretim kurumunda eğitimine devam eden veya olağanüstü hal ilan edilen illerdeki Devlet yükseköğretim kurumlarında eğitimine devam eden öğrenciler ile olağanüstü hal ilan edilen illerde ikamet eden ve bu illerdeki Devlet yükseköğretim kurumlarında eğitimine devam eden yurtdışından kabul edilmiş öğrencilerin 2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı bahar dönemi için ödemeleri gereken katkı payı ve öğrenim ücreti Devlet tarafından karşılanır. Söz konusu öğrencilerden 2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı bahar dönemi için katkı payı ve öğrenim ücreti alınmış ise yükseköğretim kurumları tarafından öğrencilere iade edilir" denilmektedir.

1- Olağanüstü hal ilan edilen illerde ikameti bulunan öğrencilerimizin 2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı bahar dönemi harç ücretleri Öğrenci Bilgi Sisteminde kaldırılmış olup, ders kayıt işlemlerinin yapılması gerekmektedir. Bu durumdaki öğrencilerimizden harç ücretini yatırmış olanların ise harç iade formu ile birlikte gönderilmesi gerekmektedir.

2- Olağanüstü hal ilan edilen illerde ailesi ikamet eden öğrencilerimizin, e-Devlet sisteminden alabilecekleri vukuatlı nüfus kayıt örneği ve ikamet belgesi ile birlikte başvuru yapmaları ve harç iade formunun gönderilmesi gerekmektedir.

3- Üniversitemizde kayıtlı yabancı uyruklu öğrencilerin harç ücretleri ise olağanüstü hal ilan edilen illerde ikamet ettiğini veya ailesinin ikamet ettiğine dair belge ile birlikte başvurması halinde bu dönem ödeyecekleri harç ücreti dönem sonunda ödenmek üzere Üniversitemiz Senatosunun 02.03.2023 tarih ve 38 sayılı karar ile ertelenmiştir. Bu süreçte yabancı uyruklu öğrencilerden bu dönem harç ücretini yatıran öğrencilerin harç ücreti için herhangi bir işlem yapılmasına gerek bulunmamaktadır.

Yukarıda belirtilen hususlar uyarınca öğrencilerin talepleri alınmış olup, öğrenci bilgileri ve harç durumuna ilişkin Öğrenci Bilgi Sisteminde yapılan işlemler ek listede belirtilmiştir. Söz konusu listenin kontrol edilerek, Harç ücretleri iade edilecek öğrencilerin Harç İade Formu ile birlikte Öğrenci İşleri Daire Başkanlığına 14.03.2022 tarihine kadar gönderilmesi, ders kaydı yapılacak öğrencilerin de ders kayıt işlemlerinin tamamlanması hususunda;