19.03.2022

Univera Markalı Ürünlerimizin İlk Kez Genel Satışının Yapılacağı Mağazamız Törenle Açıldı

Bölgesel Kalkınma Üniversitesi olarak; sağlık ve çevre alanlarında katma değerli çalışmalarını başarı hikayesine dönüştüren Üniversitemiz, ihtisaslaşma süreci kapsamında ürettiği ürünlerin yer aldığı ürün satış mağazasının açılışını törenle gerçekleştirdi.

Açılış törenine; Düzce Valisi Cevdet Atay, Rektörümüz Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. İdris Şahin ve Prof. Dr. Mehmet Akif Öncü, Genel Sekreterimiz Hasan Sadi Ateş, Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ufuk Koca Çalışkan, Çevre ve Sağlık Teknolojilerinde İhtisaslaşma Koordinatörü Doç. Dr. Uğur Hasırcı, Tarımsal Atıkların Endüstriye Geri Kazanımı Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Süleyman Korkut, Arıcılık Araştırma, Geliştirme ve Uygulama Merkezi (DAGEM) Müdürü Doç. Dr. Meral Kekeçoğlu, davetli konuklar ve Üniversitemiz personelleri katıldı.

Üniversitemiz ürünleri satış mağazasında, Univera markalı ürünler ile Tarımsal Atıkların Endüstriye Geri Kazanımı Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin ürettiği malç, kompost ve tıbbi mantar ürünleri ilk kez satışa sunulacak. Ayrıca Üniversitemizin ülkemizde bir ilki gerçekleştirerek bölge girişimcilerinin kurduğu anonim şirkete lisansladığı ürünler ile DAGEM ürünleri de Üniversitemiz Hastanesi önündeki satış ofisinde daha önce tüketicilerle buluşmuştu.

Bölge çiftçisinin ürettiği tıbbi ve aromatik bitki, tıbbi mantar ve arı ürünlerini nihai ürüne dönüştüren ve ürün yelpazesine sürekli yenilerini ekleyen Üniversitemiz, bilimsel yöntemlerle üretilen ürünleri satış mağazasında vatandaşlarla buluşturacak.