18.10.2022

TEKNOFEST (HAVACILIK, UZAY VE TEKNOLOJİ FESTİVALİ) 2023 BAŞVURU DUYURUSU

Toplumun tamamında teknoloji ve bilim konusunda farkındalık oluşturmayı, Türkiye'nin bilim ve mühendislik alanlarında yetişmiş insan kaynağını artırmayı hedefleyen TEKNOFEST kapsamında düzenlenen Türkiye tarihinin en büyük ödüllü teknoloji yarışmaları için 41 farklı alanda başvurular açılmış olup, 30 Nisan - 6 Mayıs 2023 tarihleri arasında Cumhuriyetimizin 100. yılında medeniyetlerin başkenti İstanbul'da gerçekleşecektir.

TEKNOFEST teknoloji yarışmalarında atölye, teknik gezi, deneyap, destek programı, eğitim, kariyer fırsatları sunulmaktadır.

2022 yılı TEKNOFEST yarışmalarında Üniversitemizden 42 takım başvuru yapmış ve 17 takım finalde başarılı yarışmalar gerçekleştirmiştir. Üniversitemiz Yazılım ve Simülasyon (Travel Hackathon) Yarışmasında birincilik kazanmıştır.

Önlisans, lisans, yüksek lisans, doktora öğrencileri ile mezunların katılabileceği yarışma kategorileri ekte yer almakta olup araştırmacılarımız, öğrenci topluluklarımız ve öğrencilerimiz başvurularını https://www.teknofest/org/tr üzerinden 20 Kasım 2022 tarihine kadar gerçekleştirebilecektir.

TEKNOFEST yarışmalarına katılmaya hak kazanan takımlara TEKNOFEST tarafından malzeme, barınma ve ulaşım destekleri verilmektedir. Ayrıca ihtiyaçlarının yetersiz olması halinde gerekli destekler sponsorluk üzerinden ve uygun bulunması halinde de Rektörlük idari birimleri tarafından da sağlanmaya çalışılacaktır.

YARIŞMA LİSTESİ

YARIŞMACILARA SAĞLANACAK İMKANLAR