16.04.2022

DUOF Sanal Herbaryumu açıldı.

Düzce Üniversitesi Orman Fakültesi Herbaryumu (DUOF) SANAL HERBARYUM olarak kullanıma açıldı.

Ülkemizde yaklaşık 55 herbaryum olduğu halde bunların ancak bir kısmı internetten ulaşılabilir durumdadır. Örneğin VANF HerbaryumuAIBU HerbaryumuGAZI HerbaryumuARTH HerbaryumuISTE HerbaryumuIZEF HerbaryumuNGBB Herbaryumu gibi. DUOF Herbaryumu olarak bu kervana katılmaktan dolayı çok mutluyuz. DUOF Herbaryumu koleksiyonundaki 9000'e yakın kayıttan, şu ana kadar 3000'e yakın örnek taranarak veritabanına eklenmiştir. Diğer örnekler de zaman içerisinde taranarak veritabanına eklenecektir. Böylece araştırmacılar örneklere ait görüntülere uzaktan erişebilme ve inceleme şansına sahip olacaklardır. Ayrıca kullanıcılar, toplanan örneklerin harita üzerinde dağılımını da görebileceklerdir.

ANG Vakfı'na bağlı Nezahat Gökyiğit Botanik Bahçesi çalışanlarından R. Murat Aydınkal ve Salih S. Kanoğlu'nun bir projesi olan Botanik Bahçesi Yönetim Sistemi olan Otobur programının altyapısını kullanarak kayıtlarımızı hiçbir veri kısıtlaması olmadan ve üyelik gerektirmeden hizmete açmış bulunmaktayız. Bu nedenle ANG Vakfı, NGBB, R. Murat Aydınkal ve Salih S. Kanoğlu'na böyle bir projeyi gerçekleştirdikleri için özellikle teşekkür ederiz. Otobur programının alınabilmesi için gerekli maddi desteği sağlayan Düzce Üniversitesi Rektörlüğü'ne ve Orman Fakültesi Dekanlığı'na ayrıca teşekkür ederiz.

Başta Düzce İli olmak üzere, Batı Karadeniz ve Türkiye Florası üzerine araştırma yapan araştırmacılara ve  bu bölgelerde bulunun endemik ve nadir bitkiler ile bunların habitat alanlarının korunmasına büyük katkı sağlayacağına inanmaktayız.

Orman Botaniği Anabilim Dalı tarafından hazırlanan bu sayfaya ait bağlantı linki aşağıdadır.

DUOF Sanal Herbaryumu: https://duzce.edu.tr/akademik/fakulte/of/herbaryum/e3b2/duof-sanal-herbaryumu

DUOF Herbaryumu çalışanları: Prof. Dr. Necmi AKSOY, Dr. Öğr. Üyesi Neval GÜNEŞ ÖZKAN, Öğr. Gör. Serdar ASLAN