16.04.2022

Düzce Gölyaka Yunus Efendi Şehit Demircan İlkokulu Öğrencilerinden DUOF Herbaryumu'na Ziyaret

Düzce Gölyaka Yunus Efendi Şehit Demircan İlkokulu’ndan gelen öğrenci ve öğretmenleri ile herbaryum çalışmaları yapıldı. “Doğa Bizim” adlı eTwinning projeleri kapsamında endemik bitki örnekleri Okul Öncesi Öğretmeni Zeynep Özcan ile öğrencilerine tanıtıldı. Düzce Üniversitesi Orman Fakültesi Herbaryumu (DUOF), Av ve Yaban Hayatı Bölümü doldurulmuş hayvan müzesi sergisi ve Orman Koruma ve Entomoloji Anabilimdalı Sergisini ziyaret ettiler.

Düzce Gölyaka Yunus Efendi Şehit Demircan İlkokulu’ndan gelen 30 öğrenci ve öğretmenleri ile herbaryum çalışmaları yapıldı. “Doğa Bizim” adlı eTwinning projeleri kapsamında endemik bitki örnekleri Okul Öncesi Öğretmeni Zeynep Özcan ile birlikte öğrencilerine tanıtıldı. Düzce Üniversitesi Orman Fakültesi Herbaryumu (DUOF), Doldurulmuş Hayvan Müzesi ve Orman Koruma ve Entomoloji Anabilimdalı Sergisini ziyaret ettiler. Öğrencilere Dr. Öğr. Üyesi Neval GÜNEŞ ÖZKAN, Öğretim Gör. Serdar ASLAN ve doktora öğrencisi Ahmet AYTEĞİN tarafından “Fosiller, bazı meyve ve kozalak örnekleri, herbaryum materyalleri bitkilerin kurutulması ve depolanması aşamaları ayrıca Düzce’nin endemik bitkileri” konularında bilgiler verildi. Ardından öğrenciler fakülte içerisinde bulunan Av ve Yaban Hayatı Bölümü doldurulmuş hayvan müzesi sergisi ve Orman Koruma ve Entomoloji Anabilimdalı Sergisini gezerek böcek koleksiyonu ve bazı doldurulmuş hayvan örneklerini incelediler.