26.05.2022

Türk Mutfağının Dünü Bugünü Yarını Konuşuldu

Üniversitemiz Akçakoca Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu, Düzce İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Akçakoca Süha Güven Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi iş birliği ile “Türk Mutfağının Dünü, Bugünü, Yarını” başlıklı panel ve workshop etkinlikleri gerçekleştirildi.

Uygulamaların da yer aldığı panele; Üniversitemiz Akçakoca Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Muammer Mesci, Düzce İl Kültür Müdürü Sabahattin Parlak, Süha Güven Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Hasan Yalılı, davetli misafirler, öğretim elemanlarımız ve öğrencilerimiz katılım gösterdi.

T.C. Cumhurbaşkanlığı himayelerinde, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın desteği ile 21-27 Mayıs tarihleri arasının ilan edilen "Türk Mutfağı Haftası" etkinlikleri kapsamında, Akçakoca Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu’nda düzenlenen etkinliğin moderatörlüğünü Gastronomi Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Zeynep Mesci gerçekleştirdi.

“Türk Mutfağının Dünü, Bugünü, Yarını” temasının işlendiği panelde; Öğr. Gör. Vedat Kayış ve Öğr. Gör. Atıf Akkıl, Akçakoca Mesleki Eğitim Merkezi’nde Yiyecek-İçecek Hizmetleri eğitmeni Aylin Abdirkaya ve Akçakoca Süha Güven Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Yiyecek-İçecek Hizmetleri eğitmeni Sezer Yıldırım bilgi ve deneyimlerini katılımcılarla paylaştı.

Türk mutfağının zengin bir içeriğe sahip olduğunun vurgulandığı panelde; geçmişten günümüze uzanan tarihi yolculuğa,  Anadolu’ya has tariflere, tariflerin kökenine, yerel mutfaklara, Türk mutfağının sürdürülebilirliği ve gelecek potansiyellerine yönelik değerlendirmelerde bulunuldu.

Katılımcılardan gelen soruların da yanıtlandığı panelin öğleden sonraki oturumunda, uygulama bölümüne geçildi. Uygulama olarak Türk mutfağında önemli yeri olan mantı yemeği yapıldı.

Etkinlik, ikram ve panelistlere teşekkür belgesi takdimi ile son buldu.