7.11.2023

2209A Tübitak Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Çağrı Duyurusu

Tübitak Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı tarafından yürütülen "2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı" 2023 yılı 2. dönem çağrısı başvuruya açılmış olup çağrı duyurusu Ek-1'de sunulmaktadır. Programın amacı, üniversitelerde öğrenim görmekte olan ön lisans ve lisans öğrencilerini, projeler yoluyla araştırma yapmaya teşvik etmektir. Öğrencilerin hazırladıkları araştırma projeleri (bitirme tezi, proje vb.) başvuruları 14 Kasım 2023 saat 17.30'a kadar TÜBİTAK Yönetim Bilgi Sistemi (tybs.tubitak.gov.tr) üzerinden yapılabilecektir. Bu çağrı duyurusunda öğrencilerimizin "Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları (SKA)" çerçevesinde araştırma projelerini hazırlamalarını da teşvik edilecektir.