29.01.2024

Formasyon ve Tek/Çift Ders Sınavları

Yönetmeliğimizde belirtilen şartları sağlayan ve bölüm dersleri ile formasyon derslerinin toplamı 2'yi (iki) geçmeyen öğrenciler tek/çift ders sınavına başvurabilirler. Başarısız olunan ders sayısı formasyon programında yer alan dersle/dersleriyle beraber 2 (iki) dersi geçen öğrenciler, talep etmeleri koşulu ile bölümlerinden mezun olabilmek için başarısız oldukları Formasyon dersini/derslerini transkriptlerinden sildirerek bölüm dersleri için tek/çift sınav başvurusu yapabilirler. Bu durumda mezun olan öğrencilerin transkriptlerine başarılı olduğu pedagojik formasyon dersler yansıtılacak ve mezuniyetleri sonrası bağımsız formasyon biriminden başarısız oldukları ya da hiç almadıkları dersleri alarak yarım kalan formasyon eğitimlerini tamamlayabileceklerdir.