Ozon Uygulaması

OZON UYGULAMASI 

  • Tıpta kullanılan medikal ozon, oksijenden (iki atomlu) O3’e (üç atomlu) dönüşümle ortaya çıkar ve medikal ozon daima saf ozon ve saf oksijenin karışımı şeklinde kullanılır. Medikal ozon uygulamalarının amacı dolaşımı arttırmanın yanında birçok hastalıkta bozulmuş olan organik fonksiyonların yeniden canlandırılmasına yardımcı olmaktır. Dolaşım bozukluklarının tedavisinde, antiaging ve geriatride, kanser tedavisinde, inflamatuar hastalıklarda, yanıkta, göz hastalıklarında, sigara içenlerin psikolojik bağımlılığının azaltılmasında, nörolojik hastalıklardan parkinson, alzheimer, baş ağrıları ve migrende, halsizlik ve kronik yorgunluk durumlarında, dejeneratif eklem hastalıklarında, metabolizma hastalıklarında uyarıcı olarak, iç hastalıklarında, bel fıtığında, artritik/romatizmal durumlarda, detoksifikasyonda etkili olduğu bilinmektedir. Bu etkilerini sadece kandaki alyuvarların oksijen taşıma kapasite ve hızlarını artırarak değil bunun yanı sıra bağışıklık hücreleri olan akyuvarların etkinliğini aktivasyonu yoluyla da sağlarlar.

Kaynaklar 

Babacan A., Ozon Ozonterapi ve Klinik Kullanımı, Türkiye Klinikleri J. Med. Sci., 2008; 28 (Suppl).

Menendez-Cepero S., Leon O. S., Martinez-Sanchez G., Alvarez H., Ozone Therapy in diabetes and its complications, Journal of Ozone Therapy, 2018;2(2):1-3.

Seyam O., Smith N. L., Reid, Gandhi J., Jiang W., and Khan S. A., Clinical utility of ozone therapy for musculoskeletal disorders, Med Gas Res., 2018; 8(3): 103–110.