Polimer Teknolojisi

 

Program Web Sitesi için tıklayınız

 

Program Hakkında

Programın temel amacı; kullanım alanı her geçen gün daha da artan lastik ve plastik mamullerin üretildiği sektörün ihtiyaç duyduğu temel bilgi ve becerilere sahip,  sektörde karşılaşacak problemlerin tanımlanması veya çözümünde katkı sağlayacak donanımlı teknikerler yetiştirmektir.

Öğrencilerimiz 2 yıl sonunda 120 AKTS kredisiyle mezun olacaktır. Dersler teorik, uygulamalı, zorunlu ve seçmeli olarak verilmektedir. Oldukça geniş çalışma alanı bulunan Lastik ve Plastik Teknikerlerimiz 2 yılı bitirdikten sonra, kariyer imkanlarını devam ettirmek isterlerse, ÖSYM tarafından yapılan DGS (Dikey Geçiş Sınavı) ile Kimya mühendisliği, Kimya ve İmalat mühendisliği lisans programlarına dikey geçiş yapabilme imkanına sahiptirler.

Programımız kapsamında öğrencilere sağlanan laboratuvar şartları onlara derslerde öğrenmiş oldukları teorik bilgileri pratik hale dönüştürmelerinde yardımcı olmaktadır. Ayrıca belirli aralıklarla fabrikalara yapılan teknik geziler sayesinde programa ait bizzat uygulama alanları ile karşı karşıya kalmaktadırlar.

Özellikle düzce yöresinde yer alan fabrikalardaki yetkililer zaman zaman lastik ve plastik teknolojisi programı öğrencilerine seminerler vermeye hatta bazı dersler için belli dönemlerde ders vermeye gelmektedirler. Bu sayede sektörde çalışan ve deneyim sahibi kişilerle öğrencilerin bir araya gelmesi öğrencilerin mesleğe ve sektöre bakış açısını değiştirmektedir.

Öğrencilerimizin lastik ve plastik teknolojisi programı kapsamında kazanmış oldukları bilgi, beceri ve deneyimler sayesinde Düzce yöresinde yer alan fabrikaların tümünde çalışma imkanlarına sahip olmaktadırlar. Bu imkanlar öğrencilerin kendileri tarafından oluşturulmasının yanında lastik ve plastik teknolojisi programı ve üniversite bazında fabrikalar ile yapılan sözleşmeler doğrultusunda da sağlanmaktadır. Fabrikalar ile yapılan sözleşmeler gereği öğrencilerimiz öğrenim süreçleri dahilinde burs ve staj imkanlarından faydalanmaktadır. Ayrıca öğrenim süreçlerini başarı ile tamamlayan öğrencilerimiz sözleşmeler gereği fabrikalarda rahatlıkla iş bulabilmektedir.

Amaç

Lastik ve plastik mamullerin üretilmesinde kullanılan makinelerin gerekli bakımını yapabilen; Temel elektrik-Elektronik bilgisine sahip, alanında yeterli düzeyde ingilizce kullanım becerisine sahip, mesleki Temel Kimya, Organik ve Polimer Kimyası bilgisine sahip, işletmenin temel kavramlarını, amaçlarını ve çevreyle olan ilişkilerini açıklayabilen, işletme fonksiyonlarını ve bunlar arasındaki ilişkileri kavrayabilen, kalite kontrol işlemlerini, Araştırma- Geliştime (Ar-Ge) ve Ürün Geliştirme departmanında çalışabilecek teknik alt yapıya sahip bireyler yetiştirmek.

Hedef

Toplumsal ve sürdürülebilir kalkınma alanlarında disiplinler arası proje işbirlikleriyle öncü, eğitim-öğretim ve bilimsel gelişme alanlarında ulusal ve uluslararası düzeyde tanınan, çağdaş, yenilikçi, güvenilir, saygın ve tercih edilen bir bölüm olmak.

Eğitim Dili

Türkçe

 

Detaylı Bilgi İçin Tıklayınız (Bologna Bilgi Sistemi)