Yönetim Bilişim Sistemleri Kaç Yıllık?

Yönetim Bilişim Sistemleri Bölümü okumayı düşünüyorum veya okuyorum dediğinizde yakınlarınızdan duyacağınız ilk soru, büyük ihtimalle "Kaç yıllık?" olacaktır ve inanın bu soru bölüme başladıktan sonra bile iki sene boyunca peşinizi bırakmayacaktır. Bu yazımızı okuduktan sonra, size yöneltilen “Yönetim Bilişim Sistemleri Kaç Yıllık?” gibi sorulara cevap vermeniz oldukça basit olacaktır.

Yönetim Bilişim Sistemleri Bölümünü Çevrenize Anlatmak

Her Yönetim Bilişim Sistemleri öğrencisi bölüme ilk giriş yaptığı zamandan itibaren okuduğu bölümü öğrenen kişilerin meraklı soruları ile karşılaşır. Yönetim Bilişim Sistemleri Bölümü'ne girdikten sonra aileniz, yakınlarınız ve çevrenizde bulunan diğer insanların okuduğunuz bölümün geleceği,  iş olanakları, size katkıları, maaşı gibi birçok sorusu olacak ve belli bir süre açıklama yapmanız gerekecek. Bu soruların sebebi, Amerika ve Avrupa kıtalarında yayılmaya başlamış ve çok büyük önem arz eden Yönetim Bilişim Sistemleri alanının Türkiye’de daha yeni ve gelişmekte olan bir bölüm olmasıdır. Tabii ki bölümün az bilindiği anlamına gelmiyor, hatta gün geçtikçe parlayan bir lisans programı olarak Türkiye’de de önemini artırıyor. Endişelenmeyin,  geleceğin en ön planda olacak mesleklerinden birine adım attınız. Bölümü okumaya başladıktan sonra neler yapabileceğinizi fark ettiğinizde size yöneltilen sorulara rahatça yanıt vermek çok kolay olacak. Eğer aklınızda hala Yönetim Bilişim Sistemleri   Bölümü'nün ne iş yaptığına dair sorular var ise Yönetim Bilişim Sistemleri İş Olanakları adlı yazımızdan detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz.

Yönetim Bilişim Sistemleri Nasıl Bir Bölüm?

Yönetim Bilişim Sistemleri içerisinde bilgisayar teknolojileri ve işletme derslerini kapsayan, eşit ağırlık puanı ile girebileceğiniz 4 yıllık bir lisans bölümüdür ve üniversitelerin işletme veya İktisadi İdari Bilimler Fakülteleri içerisinde bulunur. Düzce Üniversitesi içerisinde İşletme Fakültesi bünyesi altındadır. Yönetim Bilişim Sistemleri her şeyden önce çok zevkli bir bölümdür. Birden fazla bölümü aynı anda okuyormuş hissi yaşatır. Programlamadan pazarlamaya, veri tabanından iletişime kadar birden fazla farklı alanda eğitim alabilirsiniz. Öğrendiklerinizi günlük hayatın birçok alanında kullanma fırsatı sunar. İlk giriş yapıldığı andan itibaren, zorluk düzeyi okuduğunuz yıla bağlı olarak artacaktır. Ancak gözünüz korkmasın, siz de aynı oranda bir gelişim yaşayacaksınız. Dilerseniz, üniversitemiz Yönetim Bilişim Sistemleri Bölümü ders içerikleri ve öğretim planlarına buradan ulaşabilirsiniz.

Yönetim Bilişim Sistemleri Gelişimi

Yönetim Bilişim Sistemleri Bölümü Türkiye’de ilk olarak 1991 yılında Marmara Üniversitesi'nde, İşletme Enformatiği ismiyle açılmıştır. Günümüzdeki ismiyle ilk defa 1995 yılında Boğaziçi Üniversitesi’nde kurulup eğitim verilmeye başlanmıştır. Bölümün diğer üniversitelerde de açılma hızı mesleğin gelişme ve öneminin anlaşılmasına paralel olarak artmıştır. Düzce Üniversitesi’nde ilk olarak 2014 tarihinde kurulmuş ve ilk mezunlarını 2018 yılında verilecektir. Üniversitemiz Yönetim Bilişim Sistemleri Bölümü’nü açan üniversiteler arasında 13. sıradadır. Şu an hali hazırda bu bölümü açmış ve eğitim vermeyi sürdüren 18 devlet, 17 vakıf olmak üzere toplam 35 adet üniversite bulunmaktadır.

Başarı Sıralamasının Ybs’de Önemi

YBS bölümü ülkemizde son yıllarda çok fazla öğrenci tarafından tercih edilen bir bölümdür. Bu yüzden bu bölümü tercih edecek öğrencilerin rakipleri de bir o kadar fazladır. Ybs bölümü okutulan üniversitelerin sayısı yeterli görülmektedir. Ancak alınabilecek en kaliteli eğitim için başarı sıralamasına önem verilmelidir. Bir üniversitenin başarı sıralamasındaki yeri o üniversitenin ve eğitiminin ne kadar kaliteli olduğunu gösterir. Yönetim bilişim sistemi öğrenci adaylarının bu durumu dikkate alarak tercihlerini yapmaları tavsiye edilir. Çünkü öğrencinin eğitim alacağı üniversite geleceği için önemli bir adımdır. Öğrencilerimiz okul seçerken sadece eğitim hayatını değil kariyerini de düşünmelidir.

Başarı Sıralamasında Düzce Üniversitesi

Düzce Üniversitesi olarak Yönetim Bilişim Sistemleri başarı sıralamasındaki yerimiz orta sıralardadır. Bölümün 2014 yılından bu yana (6 yıl) faaliyette olduğu düşünüldüğünde kendimizi başarılı görüyoruz. İlerleyen yıllarda kaliteli öğretim görevlilerimiz ve nitelikli mezunlarımız ile üst sıralara çıkacağımızı düşünüyoruz
.